середа, 25 лютого 2015 13:34

У Львові на виставці показали керамічний "Сад"
6

Фото: Ольга Швед

У львівській галереї "Зелена канапа" 24 лютого відкрили виставку двох львівських керамісток - Ганни Друль та Ірини Марко - "Сад". На двох Ганна та Ірина представили близько 20-ти робіт. Твори авторок зберігаються у музеях України, а також приватних колекціях США, Європи, Японії, Німеччини, Польщі, України.

"Мене надихають рослини, ще й тема виставка - сад. Мої роботи - як насінинка, що проростає, тягнеться до світу. Керамічні форми такого об'єму трудомісткі, потрібно зробити ескіз, зліпити форму, випалити і пофарбувати - це більше місяця займає часу. Мені б хотілося, щоб мої арт-роботи мали довершений образ і викликала емоції, аби кожен бачив у них щось своє - рослину, хмаринку чи якийсь загадковий об'єкт", - каже керамістка Ірина Марко.

Керамічний сад від Ганни Друль та Ірини Марко сповнений символічно-абстрактних рослин, плодів - кажуть мистецтвознавці.

"Виставка саме про це: про амбівалентність, двоякість. Ірина ще не знайшла відповіді, і я не знайшла. Зараз такий час – подвійний, мусиш жити і працювати, ніби нічого не сталося, але весь час переживаєш, і всі ці емоції та думки накладаються. І виставки в такий час: думаєш, наскільки вони доцільні? Чи варто, чи не варто?" - Ганна Друль.

Триватиме виставка "Сад" у галереї "Зелена Канапа" до 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на виставці показали керамічний "Сад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі