вівторок, 28 жовтня 2014 16:52

У кримчан розпитували про доходи і політичні вподобання

У кримчан розпитували про доходи і політичні вподобання

В Криму закінчився перепис населення. Інструктори обійшли будинки кримчан і кожному задавали понад 30 різних питань. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила начальник відділу статистики Олександра Корнієнко.

"Результатів перепису ще нема. Працівники мають ретельно опрацювати всю інформацію яку отримали і зібрати її докупи. Після того її оприлюднять. До того ж найближчим часом буде проведений додатковий перепис, бо на час обходу наших працівників не всі люди були вдома. Дехто відмовився відповідати на питання інструкторів. Про цих людей ми зберемо мінімальні дані", - сказала Корнієнко.

Кримчани розповідають інструктори розпитували про політичні вподобання, відношення до Путіна та анексії Криму.

"Запитували також про доходи, громадянство, як ми відносимось до того, що живем в Росії чи все влаштовує на півострові. Мій чоловік сказав, що незадоволений бо ціни виросли скаженно, роботи нема, то прти нього поставили червону галочку - розповідає жителька Севастополя Ірина Андріївна. - А я казала, що всім задоволена, то навпроти мене все писали синім. В дітей розпитували чи батьки сваряться і скільки грошей дають на кишенькові витрати. Це дивний перепис. Я памятаю, як колись проводили перепис, то питали про освіту, роботу, а не про політичні вподобання"

Політолог Сергій Костинський вважає, що перепис у Криму був проведений незаконно.

"Це пряме порушення законодавства. Перепис проводили спеціально, щоб показати, що в Криму домінує російське населення. Результати перепису стануть новим пропагандистським інструментом. Після цього Росія знову кричатиме, що Крим був і є російським. До того ж після перепису може з'явитися новий корінний етнос — кримчани. Також влада шукає інструменти впливу на думаючих людей, варіанти як контролювати таких людей. Всі хто вказав свою приналежність до українського чи кримсько-татарського народу ввійдуть в прихований список "п'ятої колони", який в разі необхідності підлягає вибірковій депортації.

Зараз ви читаєте новину «У кримчан розпитували про доходи і політичні вподобання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі