субота, 16 січня 2016 21:34

У Києві вшанували пам'ять загиблих кіборгів
25

Фото: Ельдар Сарахман

16 січня у київському Будинку офіцерів відбувся Вечір пам'яті останніх захисників Донецького аеропорту "Легендарні герої-кіборги". Були запрошені родини загиблих бійців, волонтери, військові, громадські діячі і просто небайдужі люди.

Започаткували цей захід родини загиблих кіборгів, насамперед Ірина Зубкова, сестра Героя України старшого лейтенанта Івана Зубкова. Його ім'я президент України присвоїв 90-му окремому аеромобільному батальйону та 81-й окремій бригаді ЗСУ.

Ведучими вечору були журналістка каналу 1+1 Марічка Падалко та голова благодійного фонду "Єдність побратимів" Костянтин Вінниченко.

Захід почався із того, що ведучі нагадали історію захоплення та оборони Донецького аеропорту у 2014-2015 роках. Присутні, стоячи, вшанували героїв хвилиною мовчання. Потім вручали нагороди родинам загиблих героїв. Присутні були члени родин 58 загиблих захисників-кіборгів.

Загалом вечір відвідали понад 400 осіб. У тому числі і курсанти військових учбових закладів.

22 січня 2015 року українські військові, яких прозвали "кіборги", вийшли з території Донецького аеропорту. Оборона тривала 242 дні.

Наразі силовики захищають території кордонів міста, щоб бойовики не загрожували найближчим до Донецька населеним пунктам. Обстріли там не вщухають.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що президент Петро Порошенко зустрівся з сім'ями військових, які загинули в останні дні оборони Донецького аеропорту і до недавнього часу вважалися зниклими безвісти. Глава держави від імені українського народу подякував сім'ям за подвиг їхніх загиблих синів, батьків і чоловіків та вручив рідним героїв державні нагороди України.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вшанували пам'ять загиблих кіборгів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі