четвер, 02 листопада 2017 12:56

У 3 районах знищать диких кабанів

У 3 районах знищать диких кабанів
Відстріл диких кабанів проведуть в Глобинському, Оржицькому та Семенівському районах Полтавщини. Фото: iohotnik.ru

На Полтавщині планують знищити диких кабанів. Депопуляція торкнеться 3 районів області - Глобинського, Оржицького та Семенівського. Причина такого кроку - поширення африканської чуми свиней на території Полтавщини.

Про це повідомив канал "Лтава".

Кабанів відстріляють практично повністю. Залишать 1 тварину на тисячу гектарів мисливських угідь.

"Із початку року в регіоні АЧС зафіксували в 21 населеному пункті, в двох з них досі продовжується карантин. В останніх двох випадках вірус був виявлений в дикій фауні, в Карлівському й Оржицькому районах", - повідомили в держадміністрації області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Законсервоване сало стане бомбою уповільненої дії"

При виявленні чуми влада має компенсувати збитки за домашніх свиней, спалених в профілактичних цілях. Такі видатки вважають збитковими для бюджету. На сьогодні селянам виплатили більше 1 млн грн компенсації. Свиноферми зазнали збитків на 19 млн грн.

У чеських горах живуть радіоактивні кабани. Тварини харчуються зараженими внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС грибами. Через це кабанів у Чехії перестали їсти, хоча їхнє м'ясо вважається делікатесом.

Зараз ви читаєте новину «У 3 районах знищать диких кабанів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі