неділя, 15 березня 2015 22:40

Тисячі вірян пройшли вулицями Львова хресною ходою
22

15 березня, у хрестопоклонну неділю середмістям Львова пройшла молитовна хресна хода.

Розпочавшись біля храму Архистратига Михаїла та зібравши тисячі вірян в центрі міста хода завершилась біля Архикатедрального собору Святого Юра.

Організатором заходу традиційно стала Львівська архиєпархія УГКЦ, за підтримки Львівської міської ради.

Символом цьогорічної молитовної ходи став березовий хрест, який є копією того хреста, що вцілів під час нищівних обстрілів українського військового табору, у вересні минулого року ракетними установками в селищі Побєда, що на Луганщині.

"У вересні 2014 бойовики та російські агресори обстріляли ракетними установками село Побєда Луганської області. У результаті був знищений український військовий табір разом з технікою, але залишився неушкодженим березовий Хрест Господній, який був освячений на День Незалежності України, 24 серпня 2014 року. Під час обстрілу не загинув ніхто з особового складу територіальної оборони і військового шпиталю.

Цей хрест став символом сили духу українського народу та запорукою нашої перемоги в боротьбі за правду. Тому у молитовній ході, замість традиційного хреста, цього року буде березовий" - розповів о. Юрій Саквук, один з організаторів хресної ходи, керівник Духовно-пасторального відділу УКУ.

Іншою особливістю цьогорічної молитовної ходи стало читання цитат Митрополита Андрея Шептицького на кожній станції хресної дороги. Такі розважання, на думку організаторів, є чудовими настановами як у важкі часи лихоліття стійко зносити страждання і зберігати вірність Богу та Батьківщині.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі вірян пройшли вулицями Львова хресною ходою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі