пʼятниця, 08 грудня 2023 14:15

Ті, хто ходять у "качалку", не є привілейованими під час мобілізації - заява ТЦК

Ті, хто ходять у "качалку", не є привілейованими під час мобілізації - заява ТЦК
Цього тижня співробітники ТЦК прийшли у спортивні зали в Ужгороді. Фото: mukachevo.net

Закарпатський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки прокоментував вручення повісток у спортивних, відпочинкових та інших закладах.

Відповідну заяву ТЦК опублікував у п'ятницю.

Працівники територіального центру комплектування у законний спосіб продовжують в рамках мобілізаційних заходів вручати повістки, сказали.

"На нашу думку, ті чоловіки призовного віку, які свідомо уникаючи військової служби, займаються у спортивних залах або розважаються у відпочинкових комплексах не є привілейованими порівняно з військовослужбовцями ЗСУ, які у непростих умовах тримають оборону і б'ють ворога", - заявили.

Вручення повістки не означає, що призовника одразу забирають на війну, пояснили.

"Спочатку уточнюються дані, призовник проходить медичний огляд і вже тільки після цього, якщо людина придатна до служби, видається мобілізаційне розпорядження. Відтак призовник їде вчитися", - повідомив ТЦК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров зустрівся з Остіном: про що говорили

Також нагадали про відповідальність за ухилення і будь-яке перешкоджання у видачі повісток.

Перешкоджання карається позбавленням волі від п'яти до восьми років, сказали.

"У ЗСУ є чимало військових спеціальностей, які не передбачають безпосередню участь у веденні бойових дій, але є важливими для підтримки фронту. Кожен або кожна з вас може ознайомитися на сайті ЗСУ з переліком цих спеціальностей, стати на військовий облік, отримувати гідну зарплату і разом з тим допомагати своїй країні у скрутний час", - повідомив ТЦК.

У ЗСУ служать ваші знайомі, друзі, батьки, чоловіки, сини й доньки, які чекають на заміну або поповнення, пояснили.

"З приводу будь-яких зауважень до роботи працівників Закарпатського ОТЦК та СП просимо звертатися за телефоном гарячої лінії: +380 67 600 6912. Сподіваємося на вашу підтримку та розуміння", - звернувся ТЦК.

Цього тижня в Ужгороді працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки прийшли у спорткомплекси. Повістки видавали як тренерам, так і відвідувачам, повідомили ЗМІ.

Верховна Рада продовжила дію воєнного стану і загальної мобілізації до 14 лютого 2024 року.

Зараз ви читаєте новину «Ті, хто ходять у "качалку", не є привілейованими під час мобілізації - заява ТЦК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі