понеділок, 04 березня 2024 14:35

Відсіки фур, надувний човен і лісові стежки: СБУ накрила "маршрути" ухилянтів
3

Служба безпеки України заблокувала схеми ухилення від мобілізації і незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку
Фото: СБУ
Служба безпеки України заблокувала схеми ухилення від мобілізації і незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку
Служба безпеки України заблокувала схеми ухилення від мобілізації і незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку

Служба безпеки України заблокувала три схеми ухилення від мобілізації і незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

Організаторів оборудок затримали в Одеській, Івано-Франківській і Закарпатській областях. Про це повідомив сайт СБУ.

Вартість "послуг" ділки оцінювали до $12 тис. Сума залежала від терміновості втечі та її способу.

Одеська область

Затримали трьох ділків, які організували канал втечі ухилянтів до Європейського Союзу. Для пошуку клієнтів фігуранти розміщували "рекламу" у соцмережі TikTok.

Потім ховали втікачів у вантажних відсіках фур і перевозили їх до кордону. Там ухилянтам видавали надувний човен для переправлення до сусідньої країни через прикордонну річку.

Ще один "маршрут" пролягав через заздалегідь підготовлені лісові стежки.

Після перетину кордону втікачів зустрічав один із організаторів "схеми" і за додаткову плату допомагав їм легалізуватися за межами України.

Івано-Франківська

Нейтралізували злочинне угруповання, яке організувало канал нелегальної міграції до ЄС. Лідером групи був рецидивіст, який вже мав судимість за переправлення нелегалів через кордон.

Із двома спільниками вони виводили ухилянтів до сусідньої країни через лісові масиви.

Один із учасників угруповання використовував підроблене посвідчення громадського "антикорупціонера". Цю підробку він пред'являв на блокпостах, коли перевозив ухилянтів до "пункту призначення" поблизу кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хірург за хабарі малював "важкі діагнози": СБУ ліквідувала схеми ухилянтів

Закарпатська

Затримали трьох мешканців області, які намагались переправити через "зеленку" до ЄС декількох потенційних призовників із Рахівського району.

"За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності", - повідомила спецслужба.

Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва прокуратури.

Минулого тижня в Одеській області прикордонники затримали чотирьох чоловіків призивного віку, які обмоталися ізотермічними ковдрами.

У Закарпатській області прикордонники затримали чоловіка, який намагався переплисти річку Тису на надувному матраці.

Зараз ви читаєте новину «Відсіки фур, надувний човен і лісові стежки: СБУ накрила "маршрути" ухилянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі