субота, 16 березня 2019 04:25

Створили унікальний еко-завод

  Фото: www.vinnitsa.info
Фото: www.vinnitsa.info

У селі Каташин на Вінниччині запустили в експлуатацію сучасний молокопереробний завод "Villa Milk".

Потужність підприємства складає 5 тонн молока за зміну. З нього виробляють шість видів молочної продукції (молоко, ряжанку, сметану та кефір різної жирності). У майбутньому планують робити йогурти, масло, м'які сири та бринзу.

В коментарі газеті "День" керівник підприємства Павло Каленич зазначив, що завод обладнаний технікою ізраїльської компанії, яка поставляє своє обладнання на швецькі молокопереробні комплекси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порівняли ціни на молочку в Україні, Польщі та Литві

Еко-продукція – продукція сільського господарства та харчової промисловості, яка виготовлена відповідно до стандартів, що передбачають мінімізацію використання штучних харчових добавок, регуляторів зростання, а також забороняють використання ГМО.

10 липня 2018 року ВРУ прийняла Закон "Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції". Документ впровадив контроль за використанням виробниками маркувань "біо", "еко", "органік" і ввів штрафи за порушення вимог до виробництва органічної продукції.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальний еко-завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі