понеділок, 11 грудня 2017 14:14

Створили найбільшу в світі скульптуру вівчаря

  Скульптор створив найбільший в світі  монумент вівчаря. Фото: Ukrainer
Скульптор створив найбільший в світі монумент вівчаря. Фото: Ukrainer

Скульптор Іван Короленко вручну, з граніту, створив фігуру вівчаря 16,43 метри заввишки. Чоловік вже потрапляв до Книги рекордів України, а нещодавно — до Книги рекордів Гіннеса.

Пам'ятник встановили в грудні 2016 року по сусідству з найбільшою пастушою фермою Європи в етнографічному комплексі "Фрумушика-Нова". Ідея створення скульптури належить власнику комплексу Олександру Паларієву. Втілив її скульптор з Вінницької області Іван Короленко. Разом з постаментом 1080-тонна скульптура сягає 17,93 м. На статую витрачено 150 кубометрів лабрадориту вагою 412 тонн, на постамент – 235 "кубів" бетону, пише vezha.vn.ua.

Процедура підтвердження рекорду з боку Guinness World Records тривала довгий час. Було проведено кілька геодезичних зйомок. Зараз інформація про статую вже розміщена на офіційному сайті Книги рекордів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як створюють посуд та аксесуари з кори берези

Це десятий рекорд, зареєстрований за 11-й рік існування етнографічного комплексу "Фрумушика-Нова". Попередні 9 рекордів фіксувалися в Національному реєстрі рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «Створили найбільшу в світі скульптуру вівчаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі