неділя, 13 липня 2014 03:31

Росія бачить Крим своєю військовою базою

На території Криму сьогодні формується дуже потужна військово-повітряна, ракетна і військово-морська база, в якій буде присутній компонент ядерної зброї. Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив Андрій Клименко, головний редактор сайту BSNews, передає УНН.

"Нещодавно ми чули переможні реляції, що на сполучені РФ з Кримом вже працює шість поромів, між Таманню і Керччю, а також Новоросійськом і Феодосією. Але проте, черги на поромних переправах стали швидко рости. Це відбувається, тому що поромами на територію півострова ввозять військову техніку, - сказав Клименко.

Він повідомив, що близько тижня тому були повідомлення про те, що до Криму перебазовано полк берегової артилерії.

"А це означає, що треба перевезти більше трьохсот одиниць автотранспорту та спеціальної техніки. За останній час до Криму з РФ передислоковано 3 полки авіації, в тому числі 2 полки стратегічної авіації. Ракетні, артилерійські, частини сухопутних військ і так далі", - сказав він.
На його переконання, Росія бачить Крим своєю військовою базою.

"Тобто Росія бачить Крим як свою військову базу. Більше того, обидва полки бомбардувальників - це носії ядерної зброї, і крейсер "Москва" з його протикорабельними ракетами, і берегові ракетні комплекси "Бастіон" - носії ядерних боєголовок. І в Криму з часів СРСР є інфраструктура для розміщення ядерної зброї, боєголовки там були, це історичний факт. І сьогодні у нас є інформація про те, що до Криму вже везуть нові ядерні боєголовки", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Росія бачить Крим своєю військовою базою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі