субота, 19 березня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія може здати Крим без бою" - колишній віце-прем'єр півострову

"Росія може здати Крим без бою" - колишній віце-прем'єр півострову
Крим може повернутися в Україну вже найближчим часом, прогнозує Андрій Сенченко. ФОТО: pixabay.com

В України у ході повномасштабної війни з Росією є шанс повернути Крим. Територію півострову окупанти можуть звільнити без бою.

Важливо не зупинитися на пів шляху, розповів в інтерв'ю "Обозревателю" колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко.

"Ми повинні консолідувати всі наші військові можливості та міжнародну підтримку. Але припускаю, що Росія змушена буде зламатися раніше і почати звільняти окуповані території вже без бою. Це стосується насамперед Криму. Бо на Донбасі та в ОРДЛО зосереджена велика кількість військових злочинців. Росія не пустить їх на свою територію. Тому чинитимуть опір запекло", - сказав Сенченко.

Повернути Крим Україні може допомогти вбивство або ізоляція президента Росії Володимира Путіна.

"Росію підіпруть внутрішні процеси. Не знаю, що вони зроблять – ізолюють або вб'ють Путіна. Але до цього все йде", - зазначив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Брехали і брехатимуть" - у Британії назвали справжні цілі Росії на переговорах з Україною

Водночас Сенченко відмовився назвати строки у які це все станеться.

"Зараз безвідповідально називати якісь дати. Я би більшою мірою орієнтувався на оцінки військових аналітиків, які говорять про те, що бої можуть тривати кілька тижнів. Є кілька складових. У РФ вичерпуються військові ресурси, зростає внутрішній протест за рахунок економічних негараздів і санкцій, що посилюються. І в якийсь момент це спрацює. Важливо, щоб наша влада скористалася цим", - додав колишній віце-прем'єр.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Росія може здати Крим без бою" - колишній віце-прем'єр півострову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі