середа, 23 березня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти штурмують Харківщину: є поранені
4

У Харківській області тривають запеклі бої з російськими окупантами.

Населені пункти регіону піддаються частим обстрілам, заявив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час телемарафону, передає Gazeta.ua.

"У Харкові було 32 обстріли за ніч. Місто обстрілювали з танків, реактивних систем залпового вогню та артилерії. Найбільше постраждав район міста Північна Салтівка. Ворог перші два тижні активно намагався штурмувати Харків, а після невдалих спроб тероризує місто та районні центри артобстрілами. Харків ворожі літаки облітають", - сказав він.

Ворог також тримає місто Ізюм в облозі і не підтверджує відкриття гуманітарних коридорів. Окупанти активно концентрують війська саме у цьому районі. Вночі ЗСУ завдали окупантам тут істотних втрат. Місто обстрілюють авіацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація населення: опублікували графік додаткових потягів

"Росіяни також обстріляли ракетами Лозову. Пошкодили близько 20 будинків, школу, дитячий садочок. Вісім мирних жителів поранені, цифра уточнюється, оскільки ще розбирають завали. Вовчанськ, влада знає всіх людей, які брали участь у провокації. 99,9% місцевих є справжніми українцями і патріотами. Навіть мови не йде, що місто Вовчанськ — це не українське місто", - додав Синєгубов.

Наслідки ракетних ударів по Лозовій
Фото: Нацполіція
Наслідки ракетних ударів по Лозовій
Наслідки ракетних ударів по Лозовій
Наслідки ракетних ударів по Лозовій

Рашистський мотострілецький полк під час штурму міста Ізюм втратив командира та відступив на територію Російської Федерації. Окупанти також втратили понад 400 людей.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти штурмують Харківщину: є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі