неділя, 17 січня 2021 12:48

Роман Бережний витягнув із ополонки двох хлопців

Роман Бережний витягнув із ополонки двох хлопців
Роман Бережний витягнув потопельників майже відразу. Фото ДСНС

30-річний житель Черкас Роман Бережний врятував двох підлітків, які провалилися під лід. Подія сталася на Дніпрі 16 січня.

"Це був субота, вихідний, – згадує Роман. – Я із зятем Олександром Шинкаренком та дітьми взяли квадроцикли і поїхали покататися берегом Дніпра. Погода була сніжна, морозна й нам хотілося провести час на свіжому повітрі. Ми каталися берегом і після крутого повороту квадроцикл перекинувся. Поки ми перевертали його, побачили, що до нас біжить якийсь хлопець і щосили жестикулює. Подивилися в його бік і побачили, що за ним у воді борсаються двоє хлопців. Один провалився по коліна, а інший – повністю. Лише голова плавала на поверхні води.

Лише голова плавала на поверхні води

Ми швиденько під'їхали, взяли трос, закинули і витягли того, хто плавав у ополонці. Інший вийшов сам. Це були хлопці 12-13 років. Тому, що плавав наказали зняти із себе увесь одяг. Він недовго був у воді і не встиг закоцюбнути. Замотали його в ковдру, яка була в квадроциклі. Миттєво відвезли зігріватися в ресторан Victoria's Garden, що на березі. Ще коли ми тільки їхали тягнути хлопців, зателефонували в швидку і рятувальникам. Тому обидві служби відреагували миттєво. Тільки ми доїхали до ресторану, як прибула "швидка". Згодом – рятувальники. Поки ми ще були там, приїхали батьки одного із хлопців. Дякували, тиснули руки".

За словами потерпілих вони вийшли на Дніпро прогулятися. Думали, що лід після морозу міцний. Зараз жодної загрози життю підлітків немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельні розваги: двоє товаришів провалилися під лід

Роман Бережний працює на Черкаському горілчаному заводі.

Зараз ви читаєте новину «Роман Бережний витягнув із ополонки двох хлопців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі