четвер, 28 квітня 2022 16:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Псевдореферендум на Херсонщині зірвався - росіяни не змогли зібрати масовку

Псевдореферендум на Херсонщині зірвався - росіяни не змогли зібрати масовку
В окупаційної влади РФ у Херсонській області немає "масовки", щоб зняти в Херсоні так званий "референдум". Фото: "Суспільне. Херсон"

Окупаційна влада РФ у Херсонській області не має масовки, щоб зняти в Херсоні так званий референдум про створення Херсонської народної республіки.

Росіяни не зможуть провести на Херсонщині референдум, повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський в ефірі Суспільного.

"Вони не мають підтримки ні від населення, ні від місцевого самоврядування. Вони не зможуть зробити навіть щось подібне до референдуму, тому що це відкриття дільниць, готування списків виборців, тобто велика робота, яку вони організаційно не зможуть у майбутньому зробити на Херсонщині. Шоу - можливо. Я не здивуюся, якщо вони це шоу зніматимуть у Криму або в будь-якій іншій області. У Херсонській області зараз щось зняти буде проблема, тому що потрібна значна кількість людей. А цього немає", - зазначив він.

Також перший заступник голови облради розповів, що Росія не може запровадити рублі на тимчасово окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закликав до "русского мира": в Херсоні "спакували" депутата-зрадника

"Вони сильно цього бажають, але все, за що вони беруться, усе виходить фейл на фейлі. А з огляду на те, як поводяться ці люди, вважаю, що більшість із тих рублів вони вкрадуть ще до того, як доправлять до Херсонської області", - сказав Соболевський.

За його словами, окрім роздавання рублів за соціальними списками, псевдопенсіями, ще необхідно, щоб мережа приймала ці "гроші". Підприємці Херсонщини не налаштовані працювати з рублями.

Також Соболевський додав, що в області є певні проблеми з виплатами пенсій, є затримки. Особливо в тих пенсіонерів, які не оформлювали картки й отримували виплати готівкою.

"Але ті люди, які мають картки, за моєю інформацію, більшість отримує пенсії та соціальні виплати", - розповів він.

У тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей у середині травня можуть провести псевдореферендуми щодо приєднання ЛДНР до Російської Федерації. Називають дати - 14 і 15 травня. Російські окупанти хочуть приєднати ЛДНР в адміністративних межах Донецької та Луганської областей України.

У ці ж дати може відбутися псевдореферендум у Херсонській області. Окупанти планують "винести на голосування питання створення Херсонської народної республіки".

Зараз ви читаєте новину «Псевдореферендум на Херсонщині зірвався - росіяни не змогли зібрати масовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі