пʼятниця, 22 січня 2016 16:10

"Прийшов сюди в робочий день, щоб підтримати свою державу" — у Полтаві утворили ланцюг єднання
12

Фото: Фото - Сергій Нагорний

Сьогодні в Полтаві близько 30 місцевих активістів утворили "Ланцюг єднання". Долучилися до всеукраїнської акції, яка відбувалася майже в 100 містах країни.

Активісти зібралися опівдні в центрі міста біля Білої Альтанки. Тримали прапори України, міста Полтави та стяг "Свободи", співали патріотичні та повстанські пісні.

"Зараз, як і в 1919 році, День соборності — символічне свято. На сході країни йде війна, але хочемо підкреслити, що все рівно ми разом. Донбас і Луганщина — це теж Україна. Росія через свої імперські замашки не хоче з цим змиритися. Прикро, що за 100 років у свідомості російських політиків нічого не змінилося. Прийшов сюди в робочий день, щоби підтримати свою державу, показати, що ми переможемо", — розповів 27 річний полтавець Андрій Бугрій

Близько 12 години колона людей рушила до пам'ятника Тарасові Шевченку біля Краєзнавчого музею. Юліан Матвійчук, депутат міської ради, виголосив промову, підкресливши важливість такого роду заходів та розповів присутнім історичні передумови Дня соборності. Після цього активісти стали навколо пам'ятника й взялися за руки. Люди співали гімн й вигукували "Слава Україні".

"Влаштовуємо такі заходи вже не перший раз. Кілька років тому учасників акції було більше. А торік зібралося зовсім мало, бо майже всі активісти були в АТО. Анонсували подію в соцмережах і своїй газеті. Прийшли багато бійців і волонтерів, — додав 37-річний Тарас Синьоокий, депутат Полтавської облради.

Захід тривав близько пів години. По завершенню присутні зробили колективне фото й проскандували "Схід і Захід разом".

Зараз ви читаєте новину «"Прийшов сюди в робочий день, щоб підтримати свою державу" — у Полтаві утворили ланцюг єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі