четвер, 11 вересня 2014 12:20

"Свято книги із присмаком війни" - у Львові відкрили 21 Форум видавців
18

Фото: Ольга Швед

З 11 по 14 вересня у Львові триває 21 Форум видавців. За чотири дні можна відвідати 960 заходів, приїдуть 70 авторів з України і з-за кордону, книги привезуть 210 видавців. Через бойкотний рух у Львові не приїхали усі російські книговидавництва. Російську літературу продавати будуть, але промаркували триколором. Головна тема цьогорічного Форуму - "Століття змін. Століття боротьби (1914-2014)".

11 вересня о 10 ранку у Дзеркальній залі Палацу Потоцьких офіційно відкрили 21 Форум Видавців у Львові.

"Колись казали - книга не на часі, коли ми тільки починали. Зараз нам так само кажуть – книжка не на часі, в країні війна. Закінчиться віна – казатимуть те саме. Головне - триматися разом, не боятися і читати", - каже Олександра Коваль, президент Форуму видавців.

"Молодь очікує виходу шостого iPhones , це супер новинка, а я би хотів щоб так чекали виходу української книги і бажали бути її володарем", - каже в.о. губернатора Львівщини Юрій Турянський на відкритті 21 Форумі видавців.

"Хотілося б почути, що на Львівщині буде програма читання, яку ми вже давно подали у облраду. Давайте зустрінемося нарешті", - каже після його виступу Президент Форуму Олександра Коваль. Зал сміється.

"В будь-якої держави існує єдиний капітал - людський. Без книги майбутнього не буде. Майдан, Крим військові дії на сході, агресія Росії продемонстрували навіть далеким людям, що це війна за свідомість людей. У нас 23 роки знищувалася свідомість, але цей форум має дати новий поштовх – до читання, до думки, до самоідентичності. Книга зупинить кров, не допустить пролиття далі", - каже Олександр Афонін, Президент асоціації книго розповсюджувачів і видавців, 20 років займається книговидавництвом.

"В країні війна, перемагає не лише зброя - перемагає інтелект, мудрі люди –сильні. Мозги треба –треба тренувати", - каже Андрій Садовий, міський голова Львова.

"У нас два свята - день бібліотекаря і Форум видавців. П'ятий львівський бібліотечний форум зібрав 250 бібліотекарів з п'яти країн світу. Не недооцінюйте наші бібліотеки вони були потужною допомогою для людей у всі часи, бібліотеки – це наші бронежелети", - каже Лариса Лугова, голова асоціація бібліотекарів.

Напередодні події свій приїзд скасували український письменник Василь Голобородько через хворобу. Не приїхав і кримськотатарський політик Мустафа Джемілєв. Він запрошений на термінову нараду до Президента Порошенка.

Біля входу в Палац мистецтв волонтери проекту "Відкрий українське" на Форумі видавців збиратимуть українські книжки для мешканців Краматорська, Добропілля і Маріуполя.

 

Зараз ви читаєте новину «"Свято книги із присмаком війни" - у Львові відкрили 21 Форум видавців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі