четвер, 15 грудня 2016 16:24

Половину бюджету витратять на охорону здоров'я

У Вінниці презентували проект обласного бюджету на 2017 рік. Його загальні розміри становлять 7,7 млрд грн. Це на 2 млрд більше від цього року. Більше половина коштів заплановано витратити на охорону здоров'я. Презентацію відвідав кореспондент Gazeta.ua.

"По галузях видаткова частина обласного бюджету має такий вигляд: на охорону здоров'я - 53%, освіту - 24%, соціальний захист і будівництво - по 6%, культуру - 5%, решта - на фізкультуру, АПК і органи місцевого самоврядування. Додатково на медицину розраховуємо залучити 234 млн грн на Обласну лікарню імені Пирогова із державного бюджету. Установа буде відзначати 100 років і до цієї дати потрібно завершити розпочаті будівельні і ремонтні роботи. Наш бюджет цю суму не потягне", - розповів директор департамент фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

 

Найбільше зросли видатки на фізкультуру.

"Якщо раніше ця галузь фінансувалася за залишковим принципом, то тепер виділена у окрему графу. Тому повинно покращитись забезпечення всіх спортивних шкіл. Особливу увагу керівництво області звертає на школу веслувальників імені Рябчинської. Її хочуть перетворити на потужний центр підготовки спортсменів", - пояснив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для переселенців збудують розкішну багатоповерхівку

В цьому році змінилася схема складання бюджету.

"Попередня схема планування і виконання бюджетів діяла з 1946 року. Мала за основу функціональний метод. Виходить із фінансування штатів і контингенту. Тепер бюджет складається за програмно-цільовим методом. Фінансує певну мету. Програми розробляються і затверджуються протягом двох тижнів після прийняття бюджету. У них будуть обсяги коштів, визначені виконавці та показники досягнення мети. В кінці року по цьому буде робитися звіт", - розповів Копачевський.

 

Він також озвучив прогнозовану середню зарплата на наступний рік - 5160 грн.

На Вінниччині взялися організовувати сучасну мережу вивезення і переробки сміття. Таке рішення прийняло керівництво області після поїздки до міста Тревізо в Італії і знайомства з місцевою інфраструктурою.

Зараз ви читаєте новину «Половину бюджету витратять на охорону здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі