четвер, 10 жовтня 2019 04:15

Показали найстаріших гусей України

Показали найстаріших гусей України
vinnitsa.info. у Козятині живе пара гусей, яким понад 25 років

Гуси-довгожителі живуть в Козятині Вінницької області. Пара пернатих разом вже 23 роки.

Андрій та Марфуша як члени сім'ї від господарів не відходять, відгукуються на свої імена, і люблять, коли їх голубляють, пише "Сьогодні".

Молодого гусака мама власниці Тамари Юхимчук принесла в сім'ю 25 років тому, перед Різдвом. Різати птицю не стали, назвали Андрійком. Два роки він жив поруч з курями. Сумував і нудьгував. Тому на свій день народження жінка попросила кумів подарувати їй гуску.

"Гуска була з квіткою червоною, красивою, прив'язаною. І він гуску під руку – і пішли в хлів"- розповідає Тамара про першу зустріч Андрійка з його коханою.

Назвали гуску Марфуша. Від віку вона вже осліпла. А Андрійко став її очима.

Те, що Андрюша і Марфуша справжні довгожителі, підтверджує ветеринар Олександр Болгарський:

"У молодої птиці перо еластичніше, а тут воно вже скуйовджене. Спостерігається зроговіння лап".

Каже, дикі гуси живуть до вісімдесяти років. Домашні – значно менше. Але цій парі пощастило: у них дбайливі господарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла найстаріша собака в Україні

Живуть гуси разом з курями в маленькому хлівчику. Взимку, щоб птиці не було холодно, приміщення опалюють, а в спеку пернаті купаються в імпровізованому басейні.

За більш ніж двадцять років у Андрійка і Марфуша не було гусенят, не змогли висидіти. І власники сподіваються, щаслива пара буде радувати їх ще довго. Можливо, навіть стануть найстарішими домашніми птицями України.

До Книги рекордів Гіннеса потрапив найдовший у світі кіт на прізвисько Барівель. Кіт породи мейн-кун має довжину майже 120 сантиметрів.

Італійська пара, яка доглядає за гігантом, розповідає, що звернула увагу на габарити кота, коли тому виповнилося два роки.

Зараз ви читаєте новину «Показали найстаріших гусей України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі