пʼятниця, 24 листопада 2017 12:29

Показали як у поліцейських відділках розважають дітей

Показали як у поліцейських відділках розважають дітей
Дитячий куточок в Головному полтавському управлінні нацполіції. Фото: Gazeta.ua

У Головному управлінні нацполіції Полтавщини облаштували дитячий куточок. Тут можуть знаходитися діти, яких знайшли на вулиці без догляду дорослих. А також малюки, які прийшли з батьками до громадської приймальні і нудьгують, поки дорослі вирішують свої питання.

Про це повідомив кореспондент Gazeta.ua.

Дитячий куточок створили у відділенні ювенальної превенції. Поліцейським допомогла благодійна організація "Світло надії". Аналогічні куточки облаштували в усіх 30 територіальних відділах Полтавщини.

"Якщо це дитина, яка загубилася або сама гуляла містом, ми можемо тут її розмістити і психологічно розположити до себе, поки встановлюємо особи батьків. Найменші можуть гратися на килимі. Ті, хто достають до столу — малювати або пограти за робочим місцем", - сказала Ірина Карюк, начальник відділу ювенальної превенції ГУ НП в Полтавській області.

У куточку є парта і полиці для приладдя. Для розваг передбачені іграшки, олівці та розмальовки, кольоровий папір, настільні ігри, що пропагують здоровий спосіб життя. Поруч з робочим місцем закріплена маркерна дошка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка стала старшим лейтенантом бразильської поліції

Крім того, поліцейські передбачили запас галетного печива і міні-пляшок із водою. Оскільки це найбільш безпечні ласощі для кожної дитини.

У вересні цьогоріч у Києві почали тестувати систему оповіщення про зникнення дітей. Люди, що перебувають у радіусі до 3 км від місця, де зникла дитина, отримують від мобільного оператора СМС. У повідомленні вказані ім'я та прізвище зниклого, вік, прикмети і посилання на сайт поліції з орієнтуванням на розшук.

Зараз ви читаєте новину «Показали як у поліцейських відділках розважають дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі