неділя, 26 листопада 2017 04:14

Пиво з корицею та цитрусом: розповіли, як створюють унікальний напій

  Євген Вальчук (зліва) разом з другом варить вдома "Барське пиво". Фото: facebook.
Євген Вальчук (зліва) разом з другом варить вдома "Барське пиво". Фото: facebook.

В місті Бар на Вінниччині підприємець Євген Вальчук відкрив власну міні-пивоварню. Хмільний напій готує з прянощів та цитрусових. За рік зварив 20 стилів пива.

"Ідея для власного бізнесу виникла рік тому, коли побував на виробництві у Львівській пивоварні. Навчався у Києві на пивного дегустатора-сомел'є. Придбав каструлю на 25 літрів і почав варити вдома. У бізнес вклав 30 тис гривень. Ці гроші пішли на обладнення та інгрідієнти для пива", - розповідає Gazeta.ua Євген.

Для пива купляє європейський солод, хміль та дріжджі. Кілограм солоду коштує 32-50 грн. Хміль - найдорожчий інгредієнт в пиві. Кіло - 1000-2500 грн. Хміль надходить сушений та спресований. В такому вигляді він зберігає кращі властивості. При варці на 25 літрів використовує 100-200 грамів. Дріжджі купляє виключно французької фірми. Пачка коштує від 60 до 120 гривень. Іноді до пива додає корицю, коріандр та цедру цитрусових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік прикрасив будинок дивовижною вишивкою кришками з-під пляшок

За два літа приготував майже 2000 літрів напою. Це не більше 20 стилів пива. Зараз варить менше. Пиво купляють друзі та знайомі. З ними буває складаємося грошами та варимо виключно власний сорт напою. Зараз намагається отримати ліцензію.

Зараз ви читаєте новину «Пиво з корицею та цитрусом: розповіли, як створюють унікальний напій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі