вівторок, 23 травня 2017 16:23

Петлюрі поставлять пам'ятник у Полтаві

Петлюрі поставлять пам'ятник у Полтаві
В Полтаві хочуть встановити пам'ятник Симону Петлюрі. Фото np.pl.ua

В Полтаві ініціативна група планує встановити пам'ятник Симону Петлюрі. Хочуть увічнити пам'ять про земляка.

"Ми так, як і він хочемо Незалежну вільну Україну. Хочемо, щоб влада підтримала нашу ініціативу. Пам'ятників Петлюри є кілька в різних місяцях, а в рідному місті і не встановили. Хочемо виправити цю помилку", - розповів Дмитро Демус, учасник ініціативної групи.

Невдовзі буде оголошено конкурс на кращий проект пам'ятника видатному полтавцю. Після подання проектів, голосування відбудеться у відкритому інтернет режимі, за результатами якого вирахують кошторис проекту.

Від пам'ятника Мазепі мер Полтави Мамай відхрещується.

Якщо влада не підтримає проект щодо встановлення пам'ятника Симону Петлюрі, то кошти збиратимуть силами меценатів та громадськості.

В Полтаві меморіальну дошку Симону Петлюрі, яка була встановлена на будівлі Аграрної академії, зруйнували вандали. Також побили меморіальні дошки загиблим в АТО. Пам'ятник Мазепі підривали гранатою і обливали жовтою фарбою. Місто так і не взяло на баланс постамент, щоб охороняти і прибирати від сміття територію.

Зараз ви читаєте новину «Петлюрі поставлять пам'ятник у Полтаві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі