понеділок, 29 січня 2018 11:19

Пенсіонер побив світовий рекорд зі стрибків у висоту

Пенсіонер побив світовий рекорд зі стрибків у висоту
1,76 м - найкращий світовий результат стрибка у висоту серед ветеранів. Фото: atblog.ru

Пенсіонер з Лохвиці Полтавької області Олег Федорко встановив світовий рекорд зі стрибків у висоту. Змагався на відкритому чемпіонаті Білорусі з легкої атлетики у приміщенні серед ветеранів.

Результат його стрибка склав 1,76 м, пише "Коло".

"Десь до 22 років займався легкою атлетикою, був рекордсменом Полтавщини. Потім перестав тренуватися. І ось у 2007-му кинув палити, почав вести здоровий спосіб життя. Захотілося пострибати у висоту. Прийшов на першість області серед молодих хлопців, настрибав 1,8 метра і переміг. Потім дізнався про існування чемпіонатів Європи і світу серед ветеранів. Весь час ганявся за світовими рекордами. Були дуже серйозні тренування – більше, ніж у молоді роки", - сказав Олег Федорко.

Через великі навантаження спортсмен відчув проблеми зі спиною, лікарі заборонили стрибати. Чоловік почав виконувати реабілітаційні вправи, скручування, бігав крос. З минулого року знову виступає на чемпіонатах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський пенсіонер проплив на весловому човні два океани

"У березні 2017-го поїхав на чемпіонат світу в Кореї, де стрибнув 1,74, побив світовий рекорд, який тримався 14 років. З тих пір став посилено тренуватися, вже виходячи зі знань, що необхідно для відновлення організму. Місяць тому в Києві поліпшив своє світове досягнення ще на один сантиметр – 1,75 м. Родина та друзі, дивлячись на мої результати і досягнення, починають по-іншому жити, йдуть в зал тренуватися", - додав рекордсмен.

У Світловодську Кіровоградської області інвалід І групи 39-річний Сергій Михайленко здійснив заплив на 3 км в Кременчуцькому водосховищі. Відстань подолав за 1 год.05 хв. Чоловік не має правої руки і ноги. Кінцівки йому ампутували понад 10 років тому після дорожньо-транспортної пригоди.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер побив світовий рекорд зі стрибків у висоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі