вівторок, 14 березня 2023 23:08

Окупанти відмовляються лікувати українців без російських паспортів

Окупанти відмовляються лікувати українців без російських паспортів
Фото: varta1.com.ua

Окупанти у Запорізькій області відмовляються надавати медичні послуги людям, які не мають російських паспортів.

Представники окупаційних "адміністрацій" на захоплених територіях України отримують догани від кураторів РФ через низькі темпи паспортизації. Місцеві мешканці не беруть російський документ та саботують його отримання. Про це повідомили у Центрі національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верещук дала дві поради жителям тимчасово окупованих територій

"Відтак окупанти продовжують влаштувати геноцид цивільному населенню - та не надають медичні послуги без російського паспорта або ж заяви на отримання. В окремих лікарнях, зокрема в Токмаку (Запорізька область) влаштували пункти, де можна подати заяву на отримання паспорта РФ", - пояснили у ЦНС.

Російські загарбники примусово паспортизують населення окупованих територій Донецької та Луганської областей для залучення їх до війни проти України.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін видав указ про спрощений порядок прийому в громадянство РФ для мешканців Запорізької і Херсонської областей України. Указ Путін підписав 25 травня.

У США гостро засудили насильницькі дії Росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав'язування російського громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відмовляються лікувати українців без російських паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі