середа, 27 липня 2022 09:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти в Мелітополі вирішили "націоналізувати" майно містян

Окупанти в Мелітополі вирішили "націоналізувати" майно містян
Якщо мешканці не надають підтвердження права власності на будівлю чи автомобіль, то їхнє майно "націоналізується". Фото: t.me/etozp

У тимчасово захопленому росіянами Мелітополі Запорізької області окупанти тероризують і грабують населення.

Загарбники проводять так звану верифікацію майна, заявив й прямому ефірі національного телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров. Якщо містяни не надають підтвердження права власності на будівлю чи автомобіль, їхнє майно "націоналізують", передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Немає продуктів, ліків та газу: у Мелітополі почалася гуманітарна криза

"Рашисти поставили собі маркерну дату до 1 серпня. І тут є проблема. Зараз реєстри для тимчасово окупованих територій не працюють. Люди могли б зберегти своє майно, переписавши його на своїх друзів чи родичів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Зараз ми ведемо переговори з Мін'юстом, щоб допомогти нашим людям", – зазначив він.

Федоров наголосив, що мета російських окупантів – пограбувати людей і привласнити їхнє майно.

На тимчасово захоплених територіях Запоріжжя окупаційна влада погрожує населенню смертною карою. Також почалася нова хвиля викрадення людей.

99% громадян у Мелітополі чинять опір окупаційній "владі". Нещодавно місцеві фермери підсунули загарбникам отруєну черешню, яка спричинила масові захворювання в терористів.

Росіяни сіють паніку в тимчасово захопленому ними Мелітополі Запорізької області. Окупанти залякують мешканців тим, що в разі відступу підриватимуть інфраструктуру й спалюватимуть будинки.

У Мелітополь не можуть завезти донорську кров із Запоріжжя. Деяких груп крові немає на території міста. Неможливе перероблення крові. В людей у місті відбирають квартири. Росіяни селяться, не питаючи власників.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти в Мелітополі вирішили "націоналізувати" майно містян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі