понеділок, 23 березня 2015 14:10

Одеські активісти вимагають звільнення двох прокурорів
4

Фото: фото надане Марком Гордієнком

Активісти одеського "Автомайдану" та "Ради громадської безпеки" провели мітинг під обласною прокуратурою. Основна вимога - звільнення двох прокурорів-корупціонерів - Сергія Костенка та Миколи Клянцка.

На акцію зібралося із пів-сотні активістів. На приміщенні прокуратури розмістили плакати із написами: "Громадяни! Обережно ходіть під вікнами. Можливі стрибки прокурорів-корупціонерів", "Чорна мітка від одеситів прокурорам Клянцко та Костенко", "Костенко завалив слідство по сепаратизму". Перед входом до приміщення поклали пляшки із напоєм "Байкал", з натяком на загибель Віктора Януковича-молодшого.

"Ми неодноразово зверталися до генеральної прокуратури з проханням провести ретельну перевірку керівного складу прокуратури Одеської області та районних прокурорів. Але досі жодної реакції на наші звернення та надані докази протиправної роботи. В Одеській прокуратурі працює два прокурори-бізнесмени, Сергій Костенко та Микола Клянцко. Які успадкували кримінальний бізнес попередньої групи Артема Пшонки-Дениса Черних. Та продовжують його використовувати у корисних цілях. Відкривають замовні кримінальні справи, з метою пограбування підприємців на ринку "7 кілометр", перерозподілу бізнесу, знищення опонентів та отримання хабара", - прокоментував ситуацію голова "Ради громадської безпеки" Марк Гордієнко.

За словами мітингарів, через непрофесійність цих прокурорів, з-під варти під заставу 60 тисяч гривень був випущений громадянин Росії Одінцов. Його активісти затримали, коли той підпалював машини на стоянці біля супермаркету. Тепер зловмисник переховується. Також через таких прокурорів у Одесі не відкрито жодної справи по сепаратизму та антиукраїнській діяльності. Хоча таких прикладів уже є десятки.

Через півгодини до активістів вийшли представники прокуратури. Їм передали заяву, в якій описані злочини прокурорів. Така ж була відправлена на ім'я генерального прокурора Віктора Шокіна.

"Основні вимоги - перевірити діяльність прокурорів-бізнесменів Одеської області та районів. Звільнити Костенка та Клянцка. А до перевірки долучити наших представників", - додав Гордієнко.

Зараз ви читаєте новину «Одеські активісти вимагають звільнення двох прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі