понеділок, 10 квітня 2017 19:50

Нові рóботи для АТО: науковці покажуть свої винаходи та розробки

Нові рóботи для АТО: науковці покажуть свої винаходи та розробки
Фото: lp.edu.ua

22 квітня у Львівській політехніці відбудеться фестиваль науки та інтелекту "Наукові фестони". Усі 18 навчально-наукових інститутів та 7 коледжів продемонструють наукові розробки і винаходи. Презентують нові роботехнічні мобільні платформи та машини. Про це повідомляє прес-служба університету.

Науковці та студенти інституту інженерної механіки і транспорту Львівської політехніки працюють над створенням мобільних роботизованих платформ для експлуатації в особливих умовах. Зокрема в зоні проведення військових дій МРП-05 "Борсук" та МРП-06.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 здобутків української медицини за 25 років незалежності

На мобільну платформу можна встановлювати різне спецобладнання – від блоків апаратури до кулемета чи маніпулятора для робота-розміновувача. Мобільних роботів застосовують там, де існує небезпека для людини: на АЕС, пожежно-небезпечних об'єктах, у військовій справі.

МРП-06 проста у користуванні та недорога у виготовленні та експлуатації. Робот призначений для проведення інспекційних перевірок території, пошуку і знищення вибухонебезпечних предметів. Також для охорони об'єктів на великих територіях, проведення радіаційної чи хімічної розвідки без участі людей на малодосліджених територіях.

Протягом минулого року українські вчені презентували 20 винаходів. Значна частина стосується медицини. Gazeta.ua пропонує добірку найвизначніших пристроїв українців 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Нові рóботи для АТО: науковці покажуть свої винаходи та розробки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі