неділя, 10 вересня 2017 07:11

Найстаріший аеропорт мріють відродити
5

Аеропорт Полтава
Фото: Полтава туристична
План відновлення аеропорту
1927 рік

В Полтаві мріють відродити один із найстаріших аеропортів країни. 10 вересня 2014 року аеропорт готують до відновлення. Заплановано зробити статус міжнародного. За 100 тис. грн придбали металодетектор.

Про це повідомляє "Полтавщина".

"Ідея відродити аеропорт виникла в 2000-х, але найголовніше те, що його взагалі втримали і не дали закрити. Пасажирська авіація має перспективи, але близьке розташування міжнародних аеропортів Києва, Харкова і Дніпра сановить велику конкуренцію, із якою Полтаві не виграти. А от чартерні рейси до Львова і Одеси - досить перспективна справа, рейси до Києва до 2066 року забронювала засобою компанія "Міжнародні авіалінії України". Щоб вийти на рівень міжнародного аеропорту, потрібні великі інвестиції. Також дуже перспективним є вантажні перевезення. Всі плани розглядаємо, а на даний момент потрібно загородити злітну полосу парканом, подбати про стан приміщень", - пояснили в аеропорту.

В 1924 році на базі сільськогосподарської авіації почали курсувати рейси для колгоспників і лісівників. А в 1980-х аеропорт за рік пропускав 135 тисяч пасажирів до кількох десятків країн. Зараз летовищем користуються тільки для чартерних рейсів та тренувань для пілотів.

Зацікавити міжнародні компанії і лоукостери використовувати аеропот в Полтаві - завдання не обласного рівня, а державного. Обласна рада знайшла 75 млн грн, щоб долучитись до державної програми, яка передбачає підтриму аеропорту в Полтаві до 2020 року в сумі 350 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Полтави до Польщі пусттяь літаки.

Поблизу Полтави відновить роботу міжнародний аеропорт. Пасажирські авіарейси виконуватимуть до ­Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший аеропорт мріють відродити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі