субота, 05 травня 2018 02:01

На вулицях Львова грають оркестри: почали святкувати День міста
20

Послухати вуличну музику можна буде протягом усіх вихідних
Фото: Валерій Шмаков
Послухати вуличну музику можна буде протягом усіх вихідних
Послухати вуличну музику можна буде протягом усіх вихідних
Послухати вуличну музику можна буде протягом усіх вихідних
Послухати вуличну музику можна буде протягом усіх вихідних

У Львові з нагоди Дня міста розпочався проект "Оркестри на вулицях міста". Три дні оркестри на вулицях будуть тішити львів'ян та гостей міста своїм мистецтвом.

Оркестри гратимуть у трьох локаціях: пл. Ринок, проспект Свободи, пл. Галицька. У суботу, 5 травня, виступи відбуватимуться з 14.00−16.00 год. У неділю, 6 травня, розпочнуться о 13.30 год.

Розпочав свято Духовий оркестр Національної Гвардії України, який виконав на площі Ринок українські народні та сучасні пісні, військові марші та попурі на теми пісень Ігоря Білозіра.

"На святкуванні Дня Львова виступаємо уже не вперше. Раді вітати львів'ян зі святом. Бачимо, що людям сподобалось. Оплески в нашу сторону – це завжди приємно", - зазначив начальник оркестру військовий диригент Національної гвардії України Роман Вовк.

Також вуличною музикою тішитимуть львів'ян оркестри — учасники Міжнародного фестивалю духових оркестрів та мажореток "Королівський лев", який стартує 5 травня о 18:00, на площі перед Центром Довженка на Сихові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фільмі "Арка" оркестр зіграв під накриттям 4-го енергоблоку ЧАЕС

Гостей розважатимуть духовий оркестр "Львівські фанфари", групи мажореток "Феєрія" та "Феєрія міні", духовий оркестр "Веселі музиканти", група мажореток "The Best", молодіжний духовий оркестр м. Льобез (Польща), ансамбль "Dream Drum", Долинський муніципальний духовий оркестр, дитячий духовий оркестр "Сувенір" (м. Київ), ансамбль барабанщиць "Акцент" (м. Ужгород), духовий оркестр Новояворівської ДШМ, група мажореток "Волошки", оркестр Львівського коледжу культури і мистецтв, зразковий духовий оркестр "Золоті Сурми", ансамбль мажореток "Сузір'я" (м. Калуш), духовий оркестр "Політехнік" Національного університету "Львівська політехніка" та оркестр Львівської Духовної Семінарії Святого Духа.

Окрім цього, однією з локацій святкування Дня міста стала пішохідна вулиця Леся Курбаса. Тут на вуличній сцені презентували музичний проект за творами Богдана Веселовського, у виконанні Марії Копитчак та "Оркестри Почувань".

5 травня о 17.00 тут дасть вуличний концерт молодий львівський гурт Lirwak, який створили екс-учасники фолк-рок-формації Joryj Kłoc Гордій Старух та Олесь Коваль разом із актором Андрієм Петруком. Хлопці поєднують електронну музику із звуками народних інструментів та лірикою забутих пісень.

У червні 2018-го Національний президентський оркестр України відкриє мистецький фестиваль "Порто Франко" у Івано-Франківську. Гратимуть аеродинамічну оперу під акомпанемент двигуна літака АН-2. "Це буде поєднання високих технологій авіації з мистецтвом, музикою", - пояснює композитор Роман Григорів.

Зараз ви читаєте новину «На вулицях Львова грають оркестри: почали святкувати День міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі