вівторок, 08 серпня 2017 17:26

На Міжнародному фестивалі Параджанова представлятимуть усі жанри сучасного мистецтва

На Міжнародному фестивалі Параджанова представлятимуть усі жанри сучасного мистецтва
У Львові з 20 по 27 серпня пройде Міжнародний фестиваль Параджанова

У Львові у мікрорайоні Левандівка вдруге відбудеться Міжнародний Фестиваль Параджанова. Упродовж 20-27 серпня Культурно-мистецький центр "Супутник" та Левандівський парк перетворяться на епіцентр міжкультурного діалогу та актуального мистецтва.

Особливістю цьогорічного Фестивалю стане міжнародна резиденція "Тінь свободи". На основі відкритого конкурсу куратори обрали 10 проектів від митців з Грузії, Польщі, України та Білорусі. Упродовж 20-27 серпня на Левандівці разом з громадою творитимуть Матеуш Ковальчик (Польща), Мекі Гіоградзе (Грузія), Луце Хагоутян (Грузія / Франція), Гжегож Козера (Польща), Марія Маголі (Україна),Ольга Салахеєва та Павло Нехаєв (Білорусь), Сергій Шабохін (Білорусь, Польща), Жанна Гладко (Білорусь),Ігор Стахієвич (Білорусь) та Настя Кулік (Україна).

На Фестивалі представлятимуть всі жанри сучасного мистецтва: перформанс, аудіовізуальна інсталяція, хепенінг, відеоарт, стрітарт та багато іншого.

Кураторами резиденції будуть Вікторія Данелян, яка курувала мистецьку частину першого Фестивалю, та Сармен Бегларян, експерт з візуального мистецтва, що співпрацює з Інститутом Адама Міцкевича у Варшаві.

Окрім резиденції ІІ Міжнародний Фестиваль Параджанова на Левандівці матиме змістовну освітню та дискусійну програму. Зокрема, на Фестиваль запросили знану мистецтвознавицю, викладачку Києво-Могилянської академії, дослідницю творчості Сергія Параджанова - Діану Клочко. Також на Левандівку завітає відомий кінознавець і критик, сценарист фільму про Параджанова "Небезпечно вільна людина" Сергій Тримбач. Найбільш очікуваним гостем цьогорічного Фестивалю буде близький друг Сергія Параджанова режисер і сценарист Роман Балаян, який покаже на Левандівці свою стрічку "Ніч в музеї Параджанова".

У кінопрограмі Фестивалю також фільми Сергія Параджанова "Колір гранату", "Андрієш" і "Тіні забутих предків".

Також організатори готують насичену програму майстер-класів для дітей (колаж, вокал, театр, декупаж, циркове мистецтво...) та дорослих. Київський режисер Віталій Любота знову приїде на Фестиваль з триденним театральним воркшопом.

Окрім того, упродовж 20-25 серпня відбудеться молодіжний проект Parajanov Exchange: до підлітків, які відвідують вокальну та театральну студії КМЦ "Супутник" завітають ровесники з драматичного гуртка Центру розвитку громади вірменського міста Діліжан. За ці п'ять днів вірменські і українські учасники спільно підготують театральний перформанс IMAGINARIUM, презентація якого запланована до Дня Незалежності.

24 серпня на День Незалежності у парку Левандівському відбудеться великий концерт за участю вихованців КМЦ "Супутник та Народного дому Левандівки. Хедлайнерами цього року стануть гурти "Sisters Voice", "Lemko Blue Grass Band" та запальні "Гуцул Каліпсо".

Також в рамках фестивалю відбудеться проект "Ніч театру", в рамках якого на Левандівку завітають 9 альтернативних театрів зі всієї України.

Організатором ІІ Міжнародного Фестивалю Параджанова на Левандівці є Управління культури Львівської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «На Міжнародному фестивалі Параджанова представлятимуть усі жанри сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі