понеділок, 11 липня 2016 12:39

На майданчику для вигулу собак є спеціальні тренажери і станція для відходів
5

Фото: Ольга Швед

У Львові відкрили перший майданчик для вигулу собак на території парку ім. І. Франка біля готелю "Дністер". Він займає площу 4 тис. кв м та розділений на дві секції: для великих і маленьких порід собак. Територія огороджена парканом і оснащена спеціальною системою входу. Вхід для всіх власників собак вільний, а користуватись майданчиком можна буде в будь-який час.

Комплекс тренажерів для собак має назву аджиліті. Це вид спорту, що зародився у Великобританії. Людина скеровує собаку через смугу спеціальних перешкод (тунелі, гірки, труби, стійки). А тварина має подолати їх якомога швидше і точніше. Аджиліті розвиває у тварин вправність, сприяє підтримці гарної фізичної форми.

"Дуже добре, що цей майданчик не десь за межами міста а в парку в центрі. Тепер не буде більше сварок із людьми, які відпочивають у парку і власників собак. Особливо протестували мами із маленькими дітками. І я їх розумію - поведінку собак важко передбачити, вони можуть бути агресивні. Є небезпека, що собаки різних порід і статі будуть конфліктувати на майданчику, але це проблема господарів", - каже власниця собаки породи алабай Ірена Семитос.

На території є станції є безкоштовні біопакети для прибирання собачих відходів, смітники та інформаційні таблиці. Біопакети, які тут використовуватимуть, спеціально розроблені для таких потреб і розкладаються на вуглекислий газ і воду впродовж 3 років.

Зараз ви читаєте новину «На майданчику для вигулу собак є спеціальні тренажери і станція для відходів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі