понеділок, 04 квітня 2016 13:33

На Івано-Франківщині друзі Януковича розібрали та вивезли елітні будиночки
8

Дорогі дерев'яні котеджі та будиночки із декоративної червоної цегли невідомі розібрали недалеко президентської резиденції "Синьогора", що в селі Гута Богородчанського району. У цих домах можна було облаштувати місця відпочинку для учасників АТО.

"Цієї неділі були в Гуті з робочою поїздкою. Хотіли поруч з президентською резиденцією у відпочинковому комплексі "Синьогора", влаштувати відпочинок для учасників АТО. Та місцеві пожалілися нам на іншу проблему. Буквально за 200 метрів від "Синьогори" нещодавно стояли елітні будиночки та їх розібрали невідомі. Там було все для повноцінного відпочинку: газ, світло, вода, асфальтований під'їзд, каміни. Селяни подейкують належали доми друзям молодшого сина Януковича. Вони спочатку незаконно побудувалися тут, а потім змели все те, що могло належати зараз народу. Найняли спеціальні бригади, фури", - розповідає Василь Андріїв із Громадської організації "Спілка добровольців АТО Прикарпаття".

Всього вдалось розібрати та вивезти шість будинків. Всі вони із дорогої декоративної цегли. Зараз після їхнього демонтажу на місці залишились одні фундаменти.

"Не встигли забрати ще два будинки із дерев'яних брусів. Правда, залишили їх без вікон та сходів. Ця земля де стояли котеджі - не приватизована, здавалася в оренду. Зараз хочемо з'ясувати на яких правах", - додає Андріїв.

Голова "Спілки добровольців АТО Прикарпаття" звернувся до обласного прокурора з проханням встановити, хто розбирав та вивозив будиночки, щоб в подальшому забов'язати їх відновити все розкрадене.

5 квітня в Івано-Франківську щодо цього відбудеться спеціальна зустріч добровольців із владою області та селища Гута.

Зараз ви читаєте новину «На Івано-Франківщині друзі Януковича розібрали та вивезли елітні будиночки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі