вівторок, 12 вересня 2017 15:48

На Дніпрі з'явився яскравий патріотичний водоспад

На Дніпрі з'явився яскравий патріотичний водоспад
Водоспад "Поріг Ревучий" в Дніпрі підсвітили в синьо-жовтий колір / стопкад

На Дніпрі з'явився яскравий патріотичний водоспад "Поріг ревучий".

Кожні 2 хвилини він стає синьо-жовтим, йдеться в сюжеті ТСН.

Ефект досягається завдяки 30 спеціальним світильникам, що встановили коштом міського бюджету. Вони передають 12 тис. відтінків. Водоспад на Монастирському острові у середмісті створили 4 роки тому. Розмістили його на природній скелі і задекорували каменем.

Водоспад збудували штучно, щоб показати, як виглядали пороги, які затопили під час будівництва Дніпровської ГЕС у Запоріжжі. Пропускає понад 1 тис. кубів на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 11 найкращих міст України за версією CNN

Туристи з усього світу приїздять до Йосемітського парку в Каліфорнії, США. Поспішають помилуватись унікальним природним явищем – вогняним водоспадом. У парку розташований 650-метровий водоспад Кінський хвіст. Більшу частину року він не відрізняється чимось незвичайним. Однак протягом 2 тижнів у лютому промені призахідного сонця падають на струмені під особливим кутом. Здається, ніби з висоти стікає розпечена яскраво-помаранчева лава.

Зараз ви читаєте новину «На Дніпрі з'явився яскравий патріотичний водоспад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі