неділя, 27 жовтня 2019 04:16

Мати з донькою тримали у квартирі 40 собак понад десять років

Мати з донькою тримали у квартирі 40 собак понад десять років
report.if Вінниччина: Мати з донькою тримали у квартирі 40 собак

Зооволонтерка підірвала соцмережі дописом про собак, яких тримали у квартирі у місті Калинівка Вінницької області.

До неї у притулок для тварин, що у Барському районі, привезли з Калинівки більше сорока собак. Їх у своїй квартирі в одному з будинків на вулиці Возз'єднання утримували мати і донька, пише kalynivka.city.

"Я думала, що бачила в житті все. Виявляється, ні. Калинівка, скажіть ви чекали 10 років, щоб все кинути на мою голову?" — запитує зооволонтерка.

Замість обіцяних двадцяти собак їй привезли вдвоє більше чотирилапих — аж сорок три собаки.

"Кості і шкура. Штук десять вагітні, блохи, демодекоз, їх було 44 в дорозі одного "хлопчика" загризли. Я їм коли з сестрою принесла їсти, думала, що вони ніколи не їли. Вони бились за їжу, три великих відра проковтнули, що не встигли оком моргнути. Вони не щеплені, не стерилізовані, не оброблені, голодні. Я не справлюся сама", — бідкалася зооволонтерка.

Перед тим у Калинівці скаржились мешканці будинку по вулиці Возз'єднання, в одній з квартир якого утримували таку кількість псів.

"Ми довго терпіли, але наш терпець увірвався, — розповідає Сергій Рабцун, який живе у цьому будинку і йому чи не щодня доводилось відчувати наслідки такого сусідства. — Люди почали бити на сполох, бо слухати гавкіт, усе це нюхати і терпіти уже не було сил. Переживали не лише за власний комфорт, а й за стан будинку. Написали скаргу, звернулися до ветслужби, у міську раду аби допомогли нам".

Кілька днів представники міської ради, держпродспоживслужби, ветспеціалісти вели переговори з власницями тварин — просили, переконували, часом навіть пригрожували — працювали над тим, щоб переконати любителів чотирилапих, що утримання такої кількості собак у міській квартирі не зовсім нормально і це не всім приносить радість.

Впродовж десяти років мати з донькою утримували у міській квартирі собак. Як розповіла власниця собак, одних собак підібрали на вулиці, інші уже народилися у цьому помешканні.

"Після довгих вмовлянь нам вдалося переконати господарок тварин, що собак треба вивезти з міської квартири", — каже заступник Калинівського міського голови з питань житлово-комунального господарства Микола Щур.

Спільними зусиллями тварин вдалося вивезти у притулок у Барському районі.

"Я знайшла цей притулок, попросила, щоб прийняли собак. Сама їх відвозила, заплатила дві з половиною тисячі гривень за машину, дала гроші на огорожу, їжу, а це не сто і не двісті гривень",- розповідає власниця собак.

"Ця ситуація вкотре засвідчила, що у Калинівці потрібен або притулок, або місце для тимчасового утримання тварин, - каже заступник начальника управління Держпродспоживслужби у Калинівському районі Галина Трофімова. - Бо це ж не нормально, щоб у квартирі жило сорок собак. Хоча варто визнати, що за останні роки у місті сталися певні зрушення у ставленні до тварин, зокрема і під впливом зоозахисників. Міська рада ухвалила Програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у населених пунктах Калинівської міської ради й щороку виділяє кошти на стерилізацію безпритульних тварин - тепер чисельність бездомних собак почали регулювати не отрутою, а стерилізацією".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Бойко чотири дні лежала мертва у квартирі з 45 котами

У Чехії для собак створюють дитсадки. Працюють з 7:00 до 19:00. Влаштовують собак від трьох місяців.

Тварин дозволяють приводити на роботу. При офісах є спеціальні "догфрендлі" офіси. Навіть у ресторан можна з ним заходити. Біля кожного ресторану, кафе, пабу, зоопарку — миски з водою. У ресторані офіціант приносить індивідуальну миску з водою і ставить під стіл.

Зараз ви читаєте новину «Мати з донькою тримали у квартирі 40 собак понад десять років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі