неділя, 09 квітня 2017 03:28

Лікаря за отримання хабаря засудили до умовного покарання і штрафу

Лікаря за отримання хабаря засудили до умовного покарання і штрафу
Фото: "Тернопіль наживо!"

Лікар Глибоцької райлікарні у Чернівецькій області отримала два роки умовно і сплатить 9350 гривень штрафу за спробу отримати хабар. Працює старшим рентгенологом-лаборантом. Про це повідомила "Буковинська правда".

До неї звернулася жінка аби вирішити питання комісування її сина. Не хотіла, аби дитину відправили до війська. Рентгенолог сказала жінці, що її сина все ж призвуть на військову службу. Запропонувала матері вирішити це питання за 2000 €. За словами хабарниці, цією сумою вона мала поділитися зі службовцями з військкомату та військово-лікарської комісії. Жінки зустрілися у Чернівцях і лікар отримала частину коштів: 950 € та 50 $.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 800 доларів за інвалідність: заступник голови медустанови вимагала хабар

З наступної такої "клієнтки" лікар вимагала вже 3500 €. Цього разу допомоги просила дівчина. Сторони зустрілися в автомобілі "Мітсубісі Лансер", що належав хабарниці. Їй передали 45 500 гривень. Під час цієї передачі її і затримала поліція. У сумці хабарниці знайшли конверт з міченими купюрами номіналом у 500 гривень.

В обох випадках жінка не мала наміру передавати отримані гроші службовим особам. Тому її дії правоохоронці кваліфікували як шахрайство.

В суді першої інстанції жінка заперечувала свою провину. Запевняла, що обіцяла подумати чи зможе допомогти і грошей від потерпілої не вимагала.

Але зібраних доказів та свідчень учасників судового процесу було достатньо.

На Вінниччині за вимагання і отримання хабаря затримали ортопеда-травматолога.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря за отримання хабаря засудили до умовного покарання і штрафу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі