вівторок, 08 травня 2018 07:07

"Кожен день щось ламається" - відкрили найбільший креативний простір

975 днів тому, 6 вересня 2015 року, у Вінниці відкрився креативний простір "Артинов". Це перший та найбільший коворкінг, який з'явився на Вінниччині. Вміщає понад 100 людей.

"Коворкінг - місце, де людина може прийти і спокійно попрацювати. Для нашого міста це зовсім новий формат. Ви платите за годину перебування або купляєте місячний абонемент. Частіше їх беруть фрилансери. Все, що є в просторі, - безкоштовно. Це безлімітний чай, кава, тости, печиво, водичка. Завжди є свіжа преса, книги, настільні ігри. Можна пограти в x-box. Площа нашого простору - майже 500 квадратних метрів. Тому є місце для музикантів, для тих, хто завітав на каву. Є диванчики для читання літератури", - розповідає Gazeta.ua арт-директор "Артинова" Денис Чернуха.

  Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua
Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua

Креативний прострір має два поверхи. Перший відкрили рік тому. В ньому розміщений коворкінг та скайп-переговорна. Він розрахований на фрилансерів, які купляють місячні абонементи. За ними закріплюється місце, видається шкафчик для зберігання особистих речей. Приміщення може вмістити до 13 людей.

У "Артинові" є мовна школа, курси дизайну та програмування. У просторі проводять кіновечори, літературні зустрічі, концерти. Кожен може презентувати свою творчість публіці.

"Нещодавно у нас пройшов концерт дівчинки, яка навчається в музичній школі. Для неї це була перша велика сцена. Від неї ми не просили гроші за оренду. Дизайн афіш, поширення події у соціальних мережах ми зробили самі безкоштовно. Люди, які прийшли на подію, заплатили за неї за звичайним тарифом коворкінгу", - каже Денис.
  Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua
Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua

Принципова позиція "Артинова" - ніякого алкоголю та табаку. За словами арт-директора, у більшості подібних закладів прибуток є за рахунок спиртних напоїв. Креативний простір на цьому не наживається.

"Ми не заробляємо на цьому великих грошей, - додає арт-директор Денис. - Лише на тому тижні підняли на п`ять гривень вартість за другий час перебування. Все інше - досі безлімітно та безкоштовно. Багато грошей витрачається на підтримку технічного стану простору. Майже кожень день щось ламається".

  Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua
Інтер'єр коворкінгу "Артинов". Фото: 3654.map.vn.ua

Одна з фішок креативного простору "Артинов" - можливість не виходячи з простору смачно перекусити. В меню є бургери, торти, прохолодні напої, смузі та морозиво. На своє друге день народження коворкінг випустив "кавабаркас". Це німецький автомобіль у вигляді мікроавтобуса, в якому готують каву та хот-доги.

  Баркас з кавою біля креативного простору. Фото: vn.20minut.ua
Баркас з кавою біля креативного простору. Фото: vn.20minut.ua
Коворкінг - простір, колективний офіс. В контексті урбаністики коворкінг розглядаються як різновид "третіх місць" - міських громадських просторів, які об'єднують людей для спілкування і творчої взаємодії.
Зараз ви читаєте новину «"Кожен день щось ламається" - відкрили найбільший креативний простір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі