вівторок, 31 травня 2022 16:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Колаборант Стрємоусов заявив, що Херсонщина скоро стане "повноцінним суб'єктом РФ"

Колаборант Стрємоусов заявив, що Херсонщина скоро стане "повноцінним суб'єктом РФ"
Колаборант Кирило Стрємоусов, призначений окупантами нібито заступником голови Херсонської області, заявив, що регіон скоро стане "повноцінним суб'єктом РФ". Фото: Wikimapia. org

Колаборант Кирило Стрємоусов, призначений окупантами нібито заступником голови Херсонської області, переконаний, що від 60% до 70% жителів Херсонщини проголосують на псевдореферендумі за вступ у Росію.

Він заявив, що регіон "у будь-якому разі" найближчим часом стане повноцінним суб'єктом РФ. Про це сказав в інтерв'ю російському пропагандистському виданню "РИА Новости".

"Я бачу Херсонську область, підкреслюю область, не республіку, у складі Російської Федерації. І питання часу, коли ми там будемо, це питання залежить від жителів Херсонщини", - заявив колаборант.

За його словами, незалежно від реакції міжнародного співтовариства, яку колаборант назвав "частиною суші Європи та Північної Америки", в області обов'язково проведуть найближчим часом "референдум" за аналогією проведеного "чесного референдуму" в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні окупанти беруть у заручники й катують цивільних

"Чому говорю "найближчим"? Тому що соціальний час випереджає біологічний приблизно в 12-14 разів", - заявив Стрємоусов.

Він також висловив упевненість у тому, що найближчими місяцями кількість громадян Херсонської області, які захочуть стати громадянами РФ, ставатиме "все більше".

"І коли ми прийдемо на референдум, який ми таки проведемо, щоб не було питань ні до кого, то жителі Херсонської області проголосують щонайменше 60, а то й 70 відсотків за вступ до Російської Федерації", - переконаний колаборант.

Призначена окупантами влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме президента Росії Володимира Путіна включити Херсонську область до складу РФ. Структура влади на Херсонщині нібито вибудовуватиметься за аналогією з російськими регіонами.

Мер Херсона Ігор Колихаєв заявив, що замість референдуму окупанти можуть "приєднати" Херсонщину до окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Колаборант Стрємоусов заявив, що Херсонщина скоро стане "повноцінним суб'єктом РФ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі