субота, 20 липня 2024 19:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини після відходу Сил оборони з Кринок: відповідь речника ЗСУ

Як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини після відходу Сил оборони з Кринок: відповідь речника ЗСУ
Упродовж минулої доби на лівобережжі Херсонщини бійці ЗСУ відбили п'ять штурмових дій російських окупантів. Фото: Генштаб

Упродовж минулої доби на лівобережжі Херсонщини бійці ЗСУ відбили п'ять штурмових дій російських окупантів.

При цьому чотири атаки були в районі зруйнованого окупантами села Кринки, з якого ЗСУ відступили. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

За його словами, відступ із позицій у Кринках не змінив загальну ситуацію на цій ділянці фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кринки залишились лише на мапі - співзасновник DeepState

"Не можна сказати, що ситуація змінилася. Я ще раз наголошу, що Сили оборони України продовжують виконувати бойові завдання на лівобережжі Дніпра Херсонської області, зокрема – і в районі населеного пункту Кринки", - зауважив Лиховій.

Він також зазначив, що підрозділи ЗСУ продовжують виконувати завдання зокрема на островах Дніпра. Під час останніх штурмів російських окупантів втрат позицій тут не допущено.

Протягом минулої доби на фронті загалом зафіксовано 135 бойових зіткнень.

Противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах чотири ракетних удари із застосуванням семи ракет. Про це вранці 20 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог також завдав 77 авіаударів, скинувши 106 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4500 обстрілів, з них 151 - із реактивних систем залпового вогню.

Зараз ви читаєте новину «Як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини після відходу Сил оборони з Кринок: відповідь речника ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі