середа, 16 жовтня 2024 12:05

Група злочинців вимагала у військовослужбовця 400 тис. неіснуючого боргу
4

СБУ знешкодила злочинне угруповання, яке тероризувало мешканців Одеси.

Нейтралізовано кримінальне угруповання, яке залякувало місцевих мешканців, повідомила 16 жовтня пресслужба Служби безпеки.

"Служба безпеки продовжує системну боротьбу з організованою злочинністю, яка загрожує державній безпеці України в умовах війни. Зловмисники здійснювали розбійні напади на приватні оселі громадян та обкладали "даниною" місцевих підприємців. У разі відмови - застосовували психологічний тиск, вчиняли насильство та погрожували вбивством, зокрема родичам потерпілих", - йдеться в повідомленні.

Діяльність злочинної групи призводила до загострення криміногенної обстановки і розхитувала внутрішню ситуацію в регіоні.

Безпосереднє керівництво угрупованням здійснював місцевий кримінальник, який перебуває у статусі так званого "бродяги". Він діяв з дозволу "кримінальних авторитетів", повʼязаних з так званим "сухумським кланом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили зрадницю, яка допомагала ворогу наступати на Покровськ

Учасники угруповання вимагали від місцевого мешканця - військовослужбовця ЗСУ 400 тис. грн неіснуючого боргу. У разі несплати, вони погрожували йому знищенням майна та фізичною розправою.

У ході спецоперації оперативники спецслужби затримали організатора та пʼятьох активних учасників банди під час "вибивання" грошей через катування і завдання тяжких тілесних ушкоджень потерпілому.

Під час обшуків за місцями проживання фігурантів провадження вилучено беззаперечні докази протиправної діяльності.

Наразі шістьом затриманим повідомили про підозру.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників угруповання. Також перевіряються факти причетності угруповання до скоєння у регіоні інших резонансних злочинів.

СБУ і поліція затримали двох осіб, які на замовлення російських спецслужб підпалювали авто Сил оборони у Києві і Черкаській області.

В Одесі затримали місцевого рієлтора, який коригував російський удар "Іскандером" по місту.

Зараз ви читаєте новину «Група злочинців вимагала у військовослужбовця 400 тис. неіснуючого боргу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі