вівторок, 16 жовтня 2018 23:23

Гради, танки і Точка-У: як пройшов парад у Львові до Дня Захисника
36

Танки Т-64 та Т-72
Фото: Олександра Качмар
Бронетранспортер БТР-4
Модернізовані системи залпового вогню БМ-21 «Град»
Ракетний комплекс Точка-У
Жінки-військовослужбовці

14 жовтня у Львові понад 1200 осіб пройшлися проспектом Свободи на Марші захисників України. Серед них учасники АТО та ООС, ветерани УПА, волонтери, прикордонники, бійці Національної гвардії України, реконструктори в одностроях УПА та козацькі громадські організації.

О 14.00 уздовж кілометра від скульптури Матері Божої аж до Оперного театру подивитись на парад зібралось понад 20 тисяч львів'ян та туристів. Розпочали Марш після привітань із Днем захисника України від президента Петра Порошенка, якого транслювали на великому екрані біля пам'ятника Тарасові Шевченку. Львівщину ще привітали очільники місцевих адміністрацій. Потім перед усією громадою урочисто прийняли клятву першокурсника вступники Львівського військового ліцею імені Героїв Крут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маємо прогнати московську потвору: Києвом пройшовся 20-тисячний марш націоналістів

"Я вперше на таких заходах у Львові, бо приїхав підтримати сина. 14-річний Максим вступив до військового ліцею цьогоріч, - ділиться враженнями учасник АТО, доброволець "Правого сектору" Ігор Войцехівський з Тернополя. - Найприємніше, що особливу увагу на параді присвятили дітям, бо саме у їхньому вихованні майбутнє нашої армії. Вразила кількість присутніх – аби сина сфотографувати, я пробирався півгодини до першого ряду глядачів. Виступи чиновників були недовгими та змістовними. Свята Покрова потішила і сонячною та теплою погодою".

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ: Винищувачі над Хрещатиком – показали вражаюче відео з кабіни літака

Завершили Марш проїздом колони 55 одиниць військової техніки та озброєння.

24 серпня у центрі Києва пройшов військовий парад, присвячений 27 річниці незалежності України. Глядачі могли побачити розрахунки армійців різних підрозділів та їхню бойову техніку. 4,5 тис. бійців крокували у нових беретах та з новими знаками розрізнення. Серед них - вперше в історії коробка з жінок-військовослужбовців. Також змінилось і вітання - замість "Бажаю здоров'я" лунало "Слава Україні".

Зараз ви читаєте новину «Гради, танки і Точка-У: як пройшов парад у Львові до Дня Захисника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі