середа, 27 липня 2022 16:32

Ferrexpo Костянтина Жеваго передала гуманітарну допомогу до Запоріжжя

Ferrexpo Костянтина Жеваго передала гуманітарну допомогу до Запоріжжя
Коштом Гуманітарного фонду Ferrexpo придбано та доставлено в Запоріжжя продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти на понад 2 млн. грн. Фото: пресслужба компанії

Kомпанія Ferrexpo надала товари гуманітарного призначення для внутрішньо переміщених осіб із Бердянська, які розмістились у Запоріжжі. Про це повідомили у їхній пресслужбі.

Місто Бердянськ біля Азовського моря було окуповане з перших днів війни. Російські війська зайняли всі адміністративні будівлі та бази, встановили свій контроль над містом. Зараз там немає газу, є велика проблема з продуктами, готівкою, медикаментами та пальним. Час від часу чути вибухи, у місті відсутній мобільний зв'язок, частково відсутнє електропостачання. У довоєнний час у Бердянську жили понад 110 тис. жителів, більшість з них були змушені евакуюватись, щоб вижити.

Тисячі жителів Бердянська, що втекли від війни, на сьогодні знайшли прихисток у Запоріжжі. Ці внутрішньо переміщені особи потребують гуманітарної підтримки. А саме базових побутових речей та нормальних умов життя. Багато сімей прибули з маленькими дітьми та людьми похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo Костянтина Жеваго придбала автомобіль для медиків Макарова

За словами Юрія Химича, керівника програм корпоративної соціальної відповідальності Ferrexpo в Україні, необхідно підтримати людей, які змушені були покинути свої домівки в Бердянську. Допомогти їм повернутися до нормального життя й почати адаптуватися до нової реальності. На сьогодні коштом Гуманітарного фонду Ferrexpo придбано та доставлено в Запоріжжя продукти харчування, засоби гігієни та медикаменти на понад 2 млн. грн.

Основний акціонер Ferrexpo Костянтин Жеваго особисто бере участь в обговоренні проблемних питань спільно з менеджментом. Здійснює моніторинг ситуації в Україні та відгукується на запити про допомогу в ті регіони, де її найбільше потребують.

"Наближення перемоги та найшвидше відновлення постраждалих регіонів і країни в цілому - та мета, яка об'єднує керівників та працівників Ferrexpo. Кожен із нас робить все можливе для цього", - зазначили в компанії.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Акції Ferrexpo входять до преміального лістингу Лондонської фондової біржі за індексом FTSE 250 (тікер FXPO). Група виробляє високоякісні залізорудні окатки преміум-класу для металургійної промисловості, які порівняно з використанням більш поширених видів залізорудної сировини дозволяють зменшити викиди вуглецю і підвищити продуктивність виробників. Підприємства Ferrexpo забезпечують сировиною світову металургійну промисловість понад 50 років. У 2021 році Група виготовила 11,2 мільйона тонн залізорудних окатків, завдяки чому компанія Ferrexpo стала 3-м найбільшим експортером окатків у світі з часткою ринку приблизно 9%. Група має широку клієнтську базу, до якої входять сталеливарні підприємства по всьому світу, у тому числі в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В'єтнамі та США.

Зараз ви читаєте новину «Ferrexpo Костянтина Жеваго передала гуманітарну допомогу до Запоріжжя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі