субота, 08 березня 2014 23:16

Джемілєв заявив, що кримські татари на межі війни

Джемілєв заявив, що кримські татари на межі війни
Мустафа Джемілєв. Фото: kafa-info.com.ua

Кримські татари поки не вступають у відкритий конфлікт з російською армією і "самообороною Криму", однак це становище хитке.

Про це заявив колишній глава Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від "Батьківщини" Мустафа Джемілєв, передає Gordonua.com.

"Між російськими військами і кримськими татарами поки що ні миру, ні війни. Але це хитке становище. Якщо виникне якийсь інцидент, то зупинити кровопролиття потім може бути складно", - вважає депутат.

Він також розкритикував дії української влади на півострові за пасивну позицію і відсутність чітких установок до дії.

"Дайте нам команду, і ми будемо робити все, що необхідно. Зараз, по-моєму, вже пішла команда, що якщо будуть штурмувати військову частину - відкривати вогонь. Це давно пора було зробити. Чим більше ми нічого не робимо, тим більше у них там сміливості додається", - пояснив Джемілєв.

Депутат також заявив про те, що Туреччина не тільки висловила підтримку кримським татарам, а й заявила, що розглядає Україну як свого стратегічного партнера.

"Прем'єр-міністр Тайіп Ердоган у розмові з Путіним заявив, що Туреччина ніяк не зможе залишитися осторонь, якщо будуть якісь неподобства щодо кримських татар", - заявив Джемілєв.

Нагадаємо, 8 березня глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров закликав президента США Барака Обаму захистити населення АР Крим від можливих етнічних чисток.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв заявив, що кримські татари на межі війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі