пʼятниця, 21 квітня 2017 02:24

"Довелося підпалити футболку, щоб відлякати ведмедя" - український мандрівник

Автор: Facebook/Radomir Popov
 

Черкаський мандрівник Радомир Попов за 7 років здійснив близько 200 екстремальних подорожей. Це мандри з палатками, лижні спуски, велоподорожі, а також сплави по річках, скелелазіння, поїздки автостопом по Європі.

Об'їздив Україну, Грузію, Балканські країни та Туреччину, пише vikka.ua.

Автор: Facebook/Radomir Popov
 

"Колись відправились на скелелазіння. Висота 30 метрів. До нас приєдналася дівчинка з Черкаської області. Їй було близько 17 років. Вона пройшла половину висоти, а далі, мабуть, сил не вистачило: повисла на верхній страховці і висить. Вгору лізти не може, а вниз спускатися не хоче. Почала плакати і кричить нам, щоб ми її не спускали донизу. Дуже хотіла самотужки зібратися на скелю і згодом справилася", – розповідає Радомир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який спальник обрати для туризму

Він зазначає, що в Україні поціновувачам екстремальних пригод не особливо цікаво.

"Карпати – це більше пагорби, ніж скелі. Можна займатися скелелазінням у Южноукраїнську Миколаївської області. Наразі це популярне місце. Але коли я побував на Кавказі, то відчув різницю. Там справжнє високогір'я, круті гірські річки, де можна займатися рафтингом, справжні скелі. Найбільша висота, на яку підіймався з групою, 5 тисяч метрів".

Автор: Facebook/Radomir Popov
 

У подорожі Радомир ходить із своєю дівчиною, яка лікар.

"У серпні 2014 року ходив пішим маршрутом із дівчиною по Грузії. І до нас прийшов ведмідь. Я ніколи в житті так швидко не розводив вогнище. Довелося підпалити свою футболку за допомогою газового балона, щоб відлякати звіра".

Мандрівник говорить, що найкрасивіші місця його подорожей – це місто Котор у Чорногорії, селище Архиз на Кавказі та гірський район Сванетія в Грузії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На що варто подивитися дорогою до Полтави

Зараз ви читаєте новину «"Довелося підпалити футболку, щоб відлякати ведмедя" - український мандрівник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі