вівторок, 10 листопада 2020 11:36

Директор міського відділу охорони здоров'я Одеси Якименко задекларувала квартири, коштовності і позашляховик за 1 млн грн

Директор міського відділу охорони здоров'я Одеси Якименко задекларувала квартири, коштовності і позашляховик за 1 млн грн
Директора департаменту охорони здоров'я міськради Одеси Олену Якименко критикують за незадовільні результати боротьби з пандемією в Одесі. Фото: Odessit.ua

Директор департаменту охорони здоров'я міськради Одеси Олена Якименко задекларувала кілька квартир, будинків, земельних ділянок, коштовності і позашляховик вартістю 1 млн грн.

Про це повідомило інформаційне агентство УНН.

Якименко не має офіційного бізнесу: вона 14-й рік очолює міський відділ охорони здоров'я і викладає в Одеському медуніверситеті. При цьому в декларації чиновниця зазначила 2 квартири (по 78 і 92,8 кв м), будинок (245,2 кв м), 5 земельних ділянок (загальна площа 1,7 тис. кв м), паркомісце і гараж. Ще два будинки - площею 283,6 і 87,8 кв м - на стадії будівництва. На її чоловіка Володимира Ольшевського записана квартира площею 56,5 кв м. Крім нерухомості у власності Якименко ювелірні вироби з дорогоцінним камінням (вартість не зазначена) і позашляховик Toyota RAV 4 hybrid AWD 2017 року випуску за 1 млн грн. Готівкою сім'я зберігає понад 5 млн у гривневому еквіваленті, має рахунки в 9 банках.

"Як викладацькою діяльністю і держслужбою накопичити 5 млн грн і накупити нерухомості, якої вистачить, щоб заселити всю сім'ю, включаючи внуків, - питання. Якименко пересиділа трьох мерів і міцно тримається за крісло. Розкачати його спромігся лише COVID-19", - пише видання.

Якименко критикують за незадовільні результати боротьби з пандемією в Одесі і зриві будівництва ПЛР-лабораторії, відкриття якої переносять з червня 2020 року. "У березні цього року громадські працівники вимагали відправити Якименко у відставку - за знищення кардіоклініки в парку Шевченка заради оренди приміщень, лобіювання інтересів приватної фірми на тендерах і "завал" міської програми "Здоров'я", яка передбачала безкоштовну допомогу сердечникам", - йдеться в матеріалі.

За даними видання, Якименко можуть звільнити після другого туру виборів мера і вже підшукують кандидатуру їй на заміну. За інформацією Міністерства охорони здоров'я, Одеса знаходиться на 4-му місці в Україні за кількістю нових випадків COVID-19.

Нагадаємо, у вересні Якименко частково поклала відповідальність за перевантажені лікарні і погану статистику на пацієнтів, які "агресивно" наполягають на перебуванні в стаціонарі і видають себе за одеситів, коли не є ними.

Зараз ви читаєте новину «Директор міського відділу охорони здоров'я Одеси Якименко задекларувала квартири, коштовності і позашляховик за 1 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі