пʼятниця, 17 червня 2022 12:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Бої на Запоріжжі: росіяни перегруповують свої сили та засоби

Бої на Запоріжжі: росіяни перегруповують свої сили та засоби
Триває 114 доба героїчного протистояння українського народу російському воєнному вторгненню. Фото: Генштаб ЗСУ

На Запорізькому напрямку окупанти продовжують перегруповувати свої сили та засоби.

Окремі підрозділи ворога переміщаються з деяких населених пунктів області до Мелітополя, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв в Telegram 17 червня.

"Відомо, що переміщення планує і частина тих окупантів, які перебувають у Кам'янці-Дніпровській та в Енергодарі", - написав він.

На Запоріжжі ворог не веде підготовку до наступу найближчим часом у напрямках Запоріжжя, Оріхова та Гуляйполя. Даних, які б свідчили про зворотне, не виявили, зазначив Куртєв.

За його словами, 16 червня окупанти 31 раз обстріляли українські підрозділи в Гуляйпільському районі. Також у районі села Кам'янське та деяких населених пунктів Пологівського району та Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Гуляйполем виявили навчальний танковий полігон РФ

"Зараз на всіх рубежах ведуться стримувальні дії. На всій лінії зіткнення відбуваються періодичні артилерійські та мінометні обстріли. Як і раніше, противник продовжує концентруватися на утриманні зайнятих територій, вдосконалює інженерне обладнання оборонної лінії та проводить в окремих районах повітряну розвідку", - додав чиновник.

Також він пояснив ранкові вибухи, які чули мешканці Запоріжжя 17 червня:

"Не хвилюйтеся. Це була робота наших сил протиповітряної оборони, які вдало спрацювали у передмісті Запоріжжя. Дякуємо нашим уважним і професійним воїнам".

На Запорізькому напрямку українські захисники дають відсіч російським окупантам.

16 червня особовий склад росіян скоротився ще на 13 осіб. 12 загарбників отримали поранення. Окрім того, російські військові не дорахувалися своєї техніки. Серед знищеного - літак і гелікоптер терористів.

Зараз ви читаєте новину «Бої на Запоріжжі: росіяни перегруповують свої сили та засоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі