пʼятниця, 03 квітня 2015 15:24

Безхатьки із Львівщини обікрали церковну капличку в Тернополі

Безхатьки із Львівщини обікрали церковну капличку в Тернополі

Три ікони та два престольні хрести вкрали серед білого дня з каплички, що на території храму Різдва Христового в центрі Тернополя.

Міліціонери затримали злодіїв. Причетними до крадіжки виявилися двоє мешканців Львівщини, – повідомили у СЗГ УМВС у Тернопільській області.

"Житель обласного центру повідомив у міліцію, що двоє нетверезих безхатьків торгують церковною атрибутикою. За два хрести і три ікони вони просили 50 грн. Тернополянин, збагнувши, що атрибутика може бути краденою, заплатив торговцям гроші, забрав товар і про всяк випадок поінформував дільничного", – зазначили у міліції.

За словами затриманих, вони зайшли на територію церкви й побачили відчинену капличку. Святині поцупили, щоб розжитися на пляшку горілки.

У церкві розповіли, що викрадені ікони та хрести – пожертви прихожан. Чи мають вони історичну цінність, буде встановлено під час мистецтвознавчої експертизи. Щодо підозрюваних порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК.

Зараз ви читаєте новину «Безхатьки із Львівщини обікрали церковну капличку в Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі