понеділок, 27 листопада 2017 12:50

Андрій Данилко видав Краєзнавчий музей за власну оселю

Андрій Данилко видав Краєзнавчий музей за власну оселю
Полтавський Краєзнавчий музей збудовано у стилі французького ренесансу. Фото: IGotoWorld

Співак та суддя шоу "Х-фактор" Андрій Данилко видав за власний будинок Краєзнавчий музей, що в Полтаві. Насправді будівля ніколи була житловою - з 1908 року її займало Полтавське губернське земство, а потім - музей.

Про це розповів сам Данилко у фільмі "Судді-Х. Невідомі факти".

Співак зізнався, що ніяковів під час ефірів "Х-фактору", коли інші судді говорили з учасниками іноземними мовами. І згадав, що у 5 класі теж непогано знав німецьку.

"Я навіть переписувався із заможним німцем. Він мені надіслав фото свого будинку і написав: "Мій дорогий друг Андрію, надішли мені свій будинок". Зрештою, я надіслав йому фото Краєзнавчого музею. Тому що я соромився. Якщо ви побачили, де я жив. Там, навіть, кухні не було. Туалет був на дворі", - розповів Андрій Данилко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сердючка спочатку викликає заперечення, потім – гнів, депресію. Але, нарешті, махаєш рукою: ну так, ми українці – такі"

Споруда, де зараз діє музей, спроектована у стилі французького ренесансу. Її фасад оформлений керамікою і майолікою, що виготовили майстри Миргородської керамічної школи та гончарі з Опішні.

Нещодавно Андрій Данилко висловив своє ставлення до концертів українських зірок в Росії. Сказав, що це тонке питання, і часто артисти вимушені виступати у РФ - бо мають годувати колективи та забезпечувати вихід матеріалів. Якщо це забороняють артистам, то і всім громадянам України повинні заборонити відвідувати Росію, певен шоумен.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Данилко видав Краєзнавчий музей за власну оселю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі