субота, 04 березня 2017 19:39

Активісти набирають людей для регулярних виїздів на Донбас

Активісти набирають людей для регулярних виїздів на Донбас
tribun.com.ua

Львівські активісти розпочали набір людей для виїздів на Донбас для участі в блокаді торгівлі з бойовиками.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Оголошення про виїзди на Донбас з'явилися на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами Львів" у мережі Фейсбук.

"Підтримаймо наших побратимів на блокаді торгівлі з окупантами! Виїзд автобуса зі Львова у суботу, 4 березня, о 08:00. Час перебування – один тиждень. Зі собою мати: теплі речі, спальні мішки. Кількість місць – 43", – йдеться у повідомленні активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Силовий розгін блокади Донбасу переросте в масштабні протистояння

Один із організаторів виїздів зі Львова, повідомив, що поїздки на місце блокади організовуватимуть раз на 7-10 днів.

"Організовують це учасники блокади, які перебувають там із перших днів. Робиться це за кошти місцевих волонтерів та бізнесменів. Це будуть систематичні поїздки – кожних 7-10 днів. Але ми ще це вирішуємо, оскільки не так легко знайти автобус та паливо для таких поїздок", – пояснив організатор Назар Комар.

За його словами, такі ж поїздки організовують і в кількох інших містах України, однак там набирають невеликі групи людей. Головна вимога для учасників виїздів, за словами організаторів, – хороша фізична форма. Також зі собою заборонено брати алкоголь.

25 січня ветерани АТО та народні депутати Семен Семенченко, Тарас Пастух та Володимир Парасюк заблокували залізницю між станціями Світланове та Шипілове. Пізніше – ще одну ділянку залізниці на Луганщині. Також учасники блокади перекривають автомобільні шляхи.
Блокувальники хочуть припинити торгівлю з окупованими районами Донецької і Луганської областей. Окрім товарів, звідти постачають вугілля. Уряд запевняє, що блокада ОРДЛО підриває енергетичну безпеку країни. 15 лютого на позачерговому засіданні Кабмін ввів надзвичайний стан у сфері енергетики.

Зараз ви читаєте новину «Активісти набирають людей для регулярних виїздів на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі