середа, 16 серпня 2017 07:11

100 підприємців відмовилися торгувати на Сорочинському ярмарку

100 підприємців відмовилися торгувати на Сорочинському ярмарку
Торік на Сорочинському ярмарку підприємці відмовлялися торгувати на території через надто високі ціни за торгову точку. Фото: Анна Лакиза

Десятки підприємців відмовляються торгувати на території Сорочинського ярмарку торік 16 серпня. Цього дня розпочинається фестиваль у Великих Сорочинцях Миргородського району на Полтавщині. Через високу плату за містове торговці покидають територію і стають працювати на узбіччях і попід дворами.

Торік ціни на оренду торгової точки обходилися підприємцям в кілька тисяч гривень.

"Якби торгувала на території ярмарку, то заплатила б за містове 2400 гривень. А так за шість днів заплатила хазяйці 300 гривень за те, що торгую біля її двору. Ще чоловік платить по двадцятці за парковку машини у людей у дворі. Суттєва різниця в ціні", – пояснила Ірина Даценко із Шишак, торгувала виноградом та овочами.

Також продавці і майстри домовлялися із сільською радою. Тоді за місце платили 30 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десять найцікавіших фестивалів серпня

Торік Сорочинський ярмарок відвідало майже чверть мільйона гостей. Він тривав із 16 по 21 серпня. Цьогоріч проходитиме з 22 по 27 серпня. Очікуються концерти Тіни Кароль, Ольги Полякової, Ірини Білик. Вхід на них буде платним — від 100 до 150 гривень.

Зараз ви читаєте новину «100 підприємців відмовилися торгувати на Сорочинському ярмарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі