середа, 06 березня 2019 10:15

Новосанжарські діти залишились без шкільного приміщення

Новосанжарські діти залишились без шкільного приміщення
Навчально виховний комплекс у Нових Санжарах. Фото: facebook

З 11 березня 900 новосанжарських дітей та 86 вчителів змушені припинити навчальний процес. Суд забов'язав Новосанжарський навчальний комплекс повністю зупинити експлуатацію будівлі до усунення порушень вимог протипожежної безпеки.

"Після російської трагедії наші пожежники почали ретельно перевіряти об`єкти, де перебуває велика кількість людей", - пишуть у Facebook.

Інспектори вимагали обробити дерев`яні конструкції горищних приміщень вогнезахисним розчином, убезпечити приміщення від прямих попадань блискавки та обладнати системою автоматичної сигналізації.

Позов до суду направили у травні 2018 року, а 24 липня Полтавський окружний адміністративний суд виніс рішення. Доки тривали апеляційні засідання, адміністрації школи вдалося обробити дерев`яні конструкції та облаштувати блискавковідводи. Вартість системи автоматичної сигналізації, за підрахунками фахівців, становить понад 1,2 млн грн. Площа школи - 10 тис. кв. м. Такої суми у кошторисі навчального закладу депутати місцевих рад не заклали 2018-го і не передбачили 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтавському районі розпочали святковий Масний тиждень

Власник будівлі Новосанжарського навчально-виховного комплексу — Новосанжарська районна рада. Управління закладами освіти здійснює Новосанжарська райдержадміністрація. За рік місцева влада не знайшла ресурсів, щоб виконати вимоги пожежної інспекції, пише "Година Нова".

Для оснащення класів Нової української школи виділили 1 млрд грн.

Кошти виділили на оснащення навчальних кімнат для майбутніх першокласників, повідомила повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Зараз ви читаєте новину «Новосанжарські діти залишились без шкільного приміщення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають