середа, 11 вересня 2019 13:16

"Батько був дуже ревнивий. Не можна було вийти навіть у магазин". Андрій Гуцалов зустрівся із сестрою за 44 роки

"Батько був дуже ревнивий. Не можна було вийти навіть у магазин".  Андрій Гуцалов зустрівся із сестрою за 44 роки
При зустрічі Андрій Гуцалов подарував сестрі Маргариті букет жовтих троянд. Фото надане Андрієм Гуцаловим

– Коли помер вітчим, мама розповіла, що в мене є рідна сестра по біологічному батьку. Вирішив її розшукати та про тата більше дізнатися, – розповідає гайсинчанин Андрій ГУЦАЛОВ, 46 років.


2016 року відшукав контакти рідного батька Азата Умарходжаєва, який живе в Узбекистані. Також знайшов свою сестру Маргариту, з якою раніше ніколи не спілкувався. Розповідає про історію сім'ї та як тривали пошуки.


– В Україні тата всі називали просто Борисом, – каже Андрій Павлович. – Він познайомився з моєю мамою Тетяною Зиновіївною 1971 року. Тоді військові допомагали колгоспам у зборі врожаю. Він возив буряки. Як тільки закінчив службу, забрав матір до себе додому – в узбецьке місто Андижан. Тамтешні традиції дуже консервативні. Там жінка навіть сісти за стіл не має права у присутності чоловіків. До того ж, мама згадувала, мій батько був дуже ревнивий. Не можна було вийти навіть у магазин. Їй врешті увірвався терпець, і вона вирішила залишити цю сім'ю. Коли поверталася додому, вже була вагітна мною.
Через деякий час за Тетяною Зиновіївною приїхав в Україну Азат.
– Але мама йому й на очі не хотіла потрапляти, – усміхається Андрій Гуцалов. – Не знайшовши дружини, звернувся до своєї тещі Варвари Яківни. А бабуся збрехала: "Їдь, Борисе, назад і не шукай її, бо Тетяна вийшла заміж за начальника міліції". Тато повірив й вирішив часу даремно на гаяти. Вже у Вінниці в потязі познайомився ще з однією українкою Ганною. Вона і стала матір'ю моєї сестри Рити.

Із новою дружиною батько Андрія перший час жив у селі Шершні Тиврівського району на Вінниччині. Звідти і почав пошуки гайсинчанин.

Дізнався прізвище своєї сестрички і знайшов її у соцмережах

– Попросив тамтешню жительку бути провідницею. Виявилося, що з Азатом довго не прожила і його друга дружина. Витратив на пошуки півдня, але ніякої інформації не роздобув. Уже думав повертатися ні з чим, як зайшли в помешкання, де жила 86-річна бабця. Побачивши мене, вона одразу випалила: "Так це ти син Бориса? У вас з ним одне лице. А ти не такий гарячий, як твій батько?" Розповіла, що тато був дуже запальний. Підтвердила, що маю рідну сестру. Дала адресу родичів Рити, котрі живуть у Гнівані. Одразу поїхав туди.
Нікого не застали, але на воротях висів номер телефону – продавали будинок. Дізнався прізвище своєї сестрички і знайшов її у соцмережах. Почали спілкуватися, а через півтора року переписок і телефонних дзвінків Рита приїхала до мене в гості.
Сестра Андрія Гуцалова живе в Москві. Має власний бізнес.
– Рита – молодець, дуже сильна жінка, – додає гайсинчанин. – Вона незаміжня і чоловіків називає слабкою статтю. Бізнес веде сама, має дві автівки, побудувала будинок. Біля неї живе 78-річна мама. Вона й дорогу хотіла оплатити сама, але я наполіг, що фінансові витрати – за мною і це не обговорюється. З нагоди нашої зустрічі я написав пісню і зняв відеокліп. Він є на сайті "Ютуб". А сестричці подарував букет жовтих троянд – символ нашої 44-річної розлуки.
Цікаво, що народилися ми в один день – 26 березня. Тільки Рита молодша на рік. Коли поверталася в Москву, то відновила в пам'яті українські пісні, традиції. Вигукувала: "Слава Україні!"
– А де батько? – перепитую.
– Одружений утретє. Живе в Узбекистані.
Андрій Гуцалов із дружиною Світланою Анатоліївною мають дорослого сина Олексія. Він здобуває другу вищу освіту у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли летиш, адреналін зашкалює. Педалі взагалі не крутиш, лише пригальмовуєш"

Андрій Гуцалов захоплюється поезією, особливо творчістю українського поета-гумориста Павла Глазового. Сам Андрій Павлович написав декілька сотень віршів.
– Першу гумореску склав 20 років тому на день народження товариша-мисливця. Також багато віршів присвятив своїм рідним. Якби цим серйозно зайнятись, то можна було б видати не одну збірку.
Чоловік не закінчував музичної школи, але грає на баяні та гітарі. Любить співати в родинному колі і з друзями.

Зараз ви читаєте новину «"Батько був дуже ревнивий. Не можна було вийти навіть у магазин". Андрій Гуцалов зустрівся із сестрою за 44 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають